نیروهای بریتانیایی در مرز کوزوو و صربستان حضور دارند تا از گسترش درگیریها در این منطقه جلوگیری کنند.
پس از درگیریها و تنش در مرز میان این دو کشور، ناتو صدها نیروی اضافی را از بریتانیا و رومانی به کوزوو گسیل کرد تا ثبات و امنیت را در این منطقه مرزی تامین کند.
در تازهترین درگیریها میان صربها و اهالی کوزوو که خشنترین مورد از زمان استقلال کوزوو بوده یک مامور پلیس و سه مرد مسلح در روستای بانجسکا در شمال کوزوو کشته شدهاند.
کوزوو، بلگراد را به حمایت از مردان مسلح در این منطقه متهم کرده اما صربستان مدعی است نقشی در این درگیریها نداشته است.
با اضافه شدن هزار نیروی اضافی ناتو به این منطقه، کل سربازان پیمان آتلانتیک شمالی در کوزوو به ۴ هزار و پانصد حافظ صلح از ۲۷ کشور دنیا رسیده است.
سربازان بریتانیایی اکنون در شیفتهای ۱۸ ساعته خود در شرایط یخبندان مستقر میشوند تا اطمینان حاصل کنند هیچ سلاح یا گروه مسلحی وارد کوزوو نمیشود.
ستوان جاس گدی از ارتش بریتانیا به رویترز میگوید: «در حال حاضر ما برای یک گشت زنی معمولی در اینجا هستیم که شامل درک شرایط محلی، به دست آوردن اطلاعات در مورد هرگونه فعالیت غیر قانونی و یا مشکوک خواهد بود. ضمن اینکه در صورت مشاهده هر یک از این موارد به نهادهای بالاتر در ناتو اطلاع داده میشود.»
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو روز دوشنبه در جریان بازدید از بالکان غربی گفت که این سازمان در حال بررسی این مسئله است که آیا نیازی به افزایش دائمی نیروها وجود دارد یا خیر. او همچنین اضافه کرد:«ما باید اطمینان حاصل کنیم که درگیریها از کنترل خارج نمی شود و یک درگیری خشونت آمیز جدید در کوزوو و یا در منطقهای وسیعتر ایجاد نخواهد شد.»
کوزوو که اکثریت جمعیت آن آلبانیایی تبار هستند، در سال ۲۰۰۸ و در پی شورش چریکی از صربستان اعلام استقلال کرد. با این حال حدود پنج درصد از جمعیت کوزوو را صربها تشکیل میدهند که نیمی از آنها در شمال زندگی میکنند و از به رسمیت شناختن استقلال کوزوو خودداری میکنند. این اقلیت اغلب با پلیس کوزوو و نیروهای حافظ صلح بینالمللی درگیر میشوند.
ضمن اینکه بسیاری از صربها از ثبت وسایل نقلیه با پلاک خودروی کوزوو خودداری میکنند و در تمام این سالها با پلاکهای ثبت شده در صربستان که توسط پریشتینا غیرقانونی اعلام شده، تردد میکنند.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
دولت آلبین کورتی، نخست وزیر کوزوو برای حدود ۱۰ هزار راننده روز یک دسامبر را به عنوان ددلاین شمارهگذاری خودروها تعیین و تاکید کرده رانندگانی که تا آن زمان خودروهای خود را با سیستم کوزوو به ثبت نرسانند با مجازاتهای سنگین رو به رو خواهند شد. درخواست مشابهی در سال گذشته از سوی کوزوو باعث شده بود خشونتها در این کشور با اقلیت صرب مشاهده شود.
source