به گزارش همشهری آنلاین، یکی از قشنگی‌های فصل پاییز آمدن کدو حلوایی به بازار است که با طعم شیرین و خاص خود محبوب خیلی‌هاست و در بسیاری از غذاها و شیرینی‌ها و دسرها کاربرد دارد، از کیک کدوحلوایی گرفته تا انواع خورشت و خوراک و دسر.

کرمانشاهی‌ها هم به این محصول پاییزی علاقه زیادی دارند و یک غذای خوشمزه و مقوی برای روزهای سرد پاییزی با آن درست می‌کنند؛ خوراک کدوحلوایی که گاهی هم به عنوان دسر برای مهمان سرو می‌شود.

مواد لازم

در دستور پخت این خوراک سنتی، گوشت، کدو حلوایی، رب، عدس، آب نارنج یا آبغوره و ادویه ذکر شده است.

طرز تهیه

ابتدا عدس‌ها را یکی دو ساعت پیش از آغاز پخت تا خیس بخورد. پیاز نگینی خورد شده را سرخ می‌کنیم و بعد عدس را به همراه آب و نمک و فلفل به آن اضافه می‌کنیم تا بپزد. بعد از آن گوشت چرخ‌کرده قلقلی شده یا گوشت تکه‌ای را کمی سرخ می‌کنیم و به عدس‌ها اضافه می‌کنیم. کدوها را پوست کنده و چهارگوش ببرید. کدو را هم می‌توانید با آب گذارید تا پخته شود و کمی آب داشته باشد و در صورت تمایل زعفران و شکر هم به آن اضافه کنید و در مرحله آخر به خورشت اضافه کنید یا اینکه کمی مانده تا عدس کاملا پخته شود کدوی خام را اضافه کنید تا بپزد. کدوها خیلی سریع پخته می‌شود و باید مراقب باشید له نشود. در مرحله آخر صبر می کنید تا آب خورشت کم شود و لعاب بیاندازد و بعد آن را نوش جان کنید.

خواص

این غذا خواص بسیار زیادی دارد و برای کسانی که رژیم دارند بسیار مناسب است. اما نکته اینکه کدو حلوایی منبع سرشاری از ویتامین A و بتاکاروتن، ویتامین C، فیبر غذایی، پتاسیم و آنتی‌اکسیدان‌هاست.

سالمندانی که میزان بتا کاروتن خونشان پایین است، بیشتر احتمال دارد به مشکلات چشمی مانند آب مروارید دچار شوند و استفاده از کدوحلوایی احتمال ابتلا به این بیماری را به حداقل می‌رساند.

همچنین کدوحلوایی برای افرادی که به سرماخوردگی و آنفلوآنزا دچارند نیز مفید است به ویژه اینکه در این روزهای سرد احتمال شیوع این بیماری هم بیشتر است.

مصرف مرتب کدوحلوایی احتمال ابتلا به سرطان پروستات را در افراد بالای ۶۰ سال به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌دهد و این موضوع به خاطر وجود کاروتنویید های فراوانی (مثل بتاروتن) است که در این سبزی است.

source

توسط spideh.ir