به گزارش خبرگزاری ایمنا، کینوا نوعی دانه است که شباهت زیادی به غلات دارد، اما در این گروه جای نمی‌گیرد؛ این ماده غذایی حاوی مقدار زیادی فیبر و پروتئین است و به دلیل نداشتن گلوتن در بین ورزشکاران و افرادی که به دنبال رعایت رژیم غذایی سالم هستند، محبوبیت بالایی دارد.

کینوا نوعی کربوهیدرات فاقد گلوتن و سرشار از پروتئین است که می‌تواند اسیدآمینه‌های ضروری بدن را تأمین کند، دانه‌های کوچک کینوا انواع مختلف دارند و در حال حاضر بیش از ۱۲۰ نوع از این دانه با طیف وسیعی از رنگ شناخته شده است.

پروتئین بالا، فیبر، انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی از مهم‌ترین ویژگی‌های دانه‌های کینوا است، از همین‌رو به عنوان یک ماده غذایی سالم و محبوب بین گیاه‌خواران مورد استفاده قرار می‌گیرد، رایج‌ترین رنگ‌های کینوا شامل سفید، قرمز و سیاه هستند که طعم متفاوتی دارند.

کینوای سیاه حاوی مقدار کمی چربی است و به دلیل داشتن اسید چرب امگا ۳ و کاروتنوئید بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، متخصصان معتقدند کینوای قرمز و سیاه، دو برابر بیشتر از کینوای سفید حاوی ویتامین E هستند، از طرفی، کینوای قرمز طعم دلپذیرتری دارد و کینوای سیاه کمی شیرین‌تر و تردتر از سایر رنگ‌ها است.

طبع کینوا گرم است یا سرد؟

براساس طب سنتی، طبع این ماده غذایی متعادل است، یعنی نه سرد و نه گرم و به همین دلیل برای همه با هر مزاج و ذائقه‌ای مناسب است.

خواص کینوا در طب سنتی + طریقه مصرف برای لاغری

خواص و طریقه مصرف کینوا برای لاغری

برای لاغری و کاهش وزن، نیاز است میزان متابولیسم بدن فرد افزایش یابد که با استفاده از کینوا، میزان متابولیسم بدن افزایش می‌یابد و اشتهای فرد به غذا و مواد خوراکی کم می‌شود و می‌توان از کینوا برای لاغری استفاده کرد.

کینوا به دلیل داشتن فیبر بسیار، باعث می‌شود فرد هنگام مصرف غذا، خیلی زود سیر شود؛ همچنین کینوا، شاخص گلیسمی (GI) پایینی دارد یعنی کربوهیدرات پیچیده‌ای دارد که بدن برای تبدیل آن به کربوهیدرات ساده، انرژی مصرف می‌کند، این موضوع باعث می‌شود که هنگام مصرف آن، بدن زودتر احساس سیری کند و نیاز کمتری به دریافت کالری داشته باشد.

از آنجایی که کینوا سرشار از فیبر و پروتئین غذایی است، ترکیبی مناسب برای چربی سوزی محسوب می‌شود که منجر به افزایش متابولیسم بدن خواهد شد، در نتیجه هوس غذایی را کاهش می‌دهد و منجر به کاهش کالری دریافتی می‌شود.

جایگزین کردن دانه‌های سنتی مانند برنج یا گندم با کینوا می‌تواند یک تغییر کوچک باشد که پروتئین و فیبر بیشتری را فراهم می‌کند و به اهداف شما برای کاهش وزن کمک می‌کند.

کینوا حاوی 20-hydroxyecdysone است، ترکیبی که به کنترل وزن کمک می‌کند و تحقیقات نشان می‌دهد که این ترکیب به سوزاندن کالری بیشتر و در نتیجه کنترل وزن کمک می‌کند، همچنین باعث می‌شود افراد چربی کمتری را از رژیم غذایی خود جذب کنند.

این دانه مغذی را در هر زمانی از روز می‌توانید مورد استفاده قرار دهید، به دلیل محتوای بالای فیبر در دانه کینوا بهتر است با هدف لاغری این دانه را هنگام صبحانه یا ناهار مورد استفاده قرار دهید، هرچه به شب نزدیک‌تر می‌شویم، متابولیسم کاهش می‌یابد، بنابراین بدن قادر به هضم غذای پرفیبر در پایان روز نیست.

مصرف کینوا قبل از خواب هم هیچ مشکلی را ایجاد نمی‌کند، کینوا به دلیل غنی بودن از منیزیم و پروتئین به داشتن خواب بهتر کمک می‌کند، زیرا باعث ریلکس شدن ماهیچه‌ها می‌شود.

خواص کینوا برای سلامت پوست

کینوا غنی از ویتامین‌های B است که مواد مغذی هستند که از طریق کاهش ذخایر ملانین تیره در پوست به درمان لکه‌های پیری و سایر مشکلات مربوط به رنگدانه پوست کمک می‌کنند، ویتامین B12 موجود در کینوا با سایر ویتامین‌های B واکنش نشان می‌دهد و از این طریق به حفظ سلامت پوست کمک می‌کند، کینوا همچنین حاوی بازدارنده‌های تیروزیناز است که آنزیم‌هایی هستند که رنگدانه و مشکلات مرتبط با آن را کاهش می‌دهند، ویتامین B3 موجود در کینوا در درمان آکنه و جوش اثرگذار است، این دانه‌ها قرمزی و التهاب مرتبط با آکنه را تسکین می‌دهند.

کینوا حاوی ویتامین A است که در به تأخیر انداختن فرآیند پیری عالی عمل می‌کند، این نوع ویتامین خطوط ظریف را کاهش می‌دهد و باعث می‌شود پوست جوان به نظر برسد، ریبوفلاون یا ویتامین B2 موجود در کینوا قابلیت ارتجاعی پوست را بهبود می‌بخشد، علاوه بر این جوش را هم درمان می‌کند، چون می‌تواند به کاهش تولید سبوم (چربی) کمک کند.

کینوا سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است؛ آنتی‌اکسیدان‌ها با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کنند که مسئول پیری زودرس پوست به شمار می‌روند، می‌توانید برای به تأخیر انداختن علائم پیری پوست با کینوا یک ماسک صورت درست کنید؛ برای این کار یک چهارم فنجان کینوا را در شیر سویا بپزید و آن را کنار بگذارید تا خنک شود، سپس کینوای پخته شده را به همراه سه قاشق چای‌خوری ماست، دو عدد زرده تخم‌مرغ و دو قطره روغن اسانسی میموزا در مخلوط‌کن بریزید و مواد را چند پالس بزنید، ترکیب به دست آمده را به‌عنوان ماسک روی صورت و گردن خود قرار دهید، اجازه دهید ماسک به مدت ۲۰ دقیقه بماند، سپس صورت و گردنتان را با آب ولرم بشویید، بعد از استفاده از این ماسک پوستتان نرم و درخشان خواهد شد.

خواص کینوا در طب سنتی + طریقه مصرف برای لاغری

خواص کینوا برای دیابت و فشار خون

کینوا یک غلات سبوس‌دار است، غلات سبوس‌دار برای افراد مبتلا به دیابت عالی هستند، فیبر موجود در کینوا سطح قند خون را افزایش نمی‌دهد، علاوه بر این از اضافه وزن ناشی از دیابت و سایر بیماری‌های مزمن پیشگیری می‌کند، افراد مبتلا به دیابت باید مواد غذایی حاوی شاخص گلیسمی پایین را مصرف کنند و به همین علت کینوا گزینه مناسبی برای این افراد محسوب می‌شود، کینوا بر خلاف سایر غلات، تمام اسید آمینه‌های لازم برای تولید پروتئین را دارد، پروتئین هم در کنترل سطح قند خون اثرگذار است.

یک مطالعه برزیلی عنوان کرد که دنبال کردن رژیم غذایی حاوی کینوا می‌تواند به مدیریت دیابت نوع ۲ و فشار خون بالای مرتبط با آن کمک کند، کینوا حاوی کربوهیدرات پیچیده است، این نوع کربوهیدرات بسیار آهسته‌تر در بدن تجزیه می‌شود و از این طریق به تثبیت قند خون کمک می‌کند، کینوا همچنین حاوی مقدار خوبی منیزیم و پتاسیم است که هر دو به پایین آوردن سطح فشار خون کمک می‌کنند، منیزیم در ریلکس کردن رگ‌های خونی هم اثرگذار است که این موضوع به مبارزه با میگرن کمک می‌کند.

تأثیر کینوا برای رفع کم خونی

یکی از خواص کینوا برای سلامتی، رفع کم خونی است، کمبود آهن در بدن، سبب کم خونی می‌شود؛ کم خونی نیز سبب بروز بیماری‌های مختلف می‌شود، بنابراین بهتر است با استفاده از مواد خوراکی دارای آهن، مانند کینوا، از بروز کم خونی جلوگیری کرد و به این منظور می‌توان با استفاده از این دانه گیاهی و مواد غذایی دلخواه خود، سالاد کینوا تهیه و نوش جان کرد.

کینوا ضرر دارد؟

یکی از مهم‌ترین عوارض جانبی کینوا حساسیت به این ماده غذایی است، در صورتی که به کینوا حساسیت داشته باشید و آن را مصرف کنید ممکن است با نشانه‌هایی از جمله درد معده، خارش پوست یا کهیر روبه‌رو شوید.

این حساسیت می‌تواند به دلیل وجود ساپونین باشد، ساپونین یک ترکیب گیاهی است که در بعضی گیاهان یافت می‌شود، اگر به این ماده حساسیت داشته باشید می‌توانید کینوا را برای مدت ۳۰ دقیقه خیس کنید و پیش از پختن آن را بشویید تا ساپونین موجود در آن را کاهش دهید.

کینوا فاقد گلوتن است و با وجود این، پژوهش‌ها نشان می‌دهند این ماده غذایی به دلیل وجود پرولامین‌ها که نوعی پروتئین موجود در غلات هستند، می‌تواند برای کسانی که به بیماری سلیاک دچار هستند یا به گلوتن حساسیت دارند دردسرهایی به دنبال داشته باشد؛ بیماری سلیاک یک اختلال خودایمنی روده باریک است و به شرایطی اشاره دارد که پرزهای روده باریک آسیب می‌بینند و در جذب مواد دچار اختلال می‌شوند.

کینوا دارای مقداری اگزالات است، این ماده در جذب کلسیم اختلال ایجاد می‌کند و برای افرادی که مبتلا به ناراحتی کلیه هستند یا افرادی که کلیه آن‌ها سنگ اگزالاتی تولید می‌کند، مضر است و باید در مصرف آن احتیاط کنند.

source

توسط spideh.ir