جوجه کشی از بوقلمون می تواند فعالیتی چالش برانگیز برای افرادی که قصد ورود به حرفه ی پرورش بوقلمون را دارند باشد. قبل از شروع کار ، در این مورد باید بدانید که در اولین تجربه ی جوجه کشی از بوقلمون ، از انتخاب تخم نطفه دار بوقلمون گرفته تا پرورش جوجه های یک روزه، با چالش هایی روبرو خواهید شد و شاید تجربه ی اول شما در جوجه کشی از این پرنده به اندازه ی تجربه های بعدی شما نتایج مطلوبی نداشته باشد.

در این نوشته سعی داریم تا نکاتی را که باید در اولین تجربه ی خود در جوجه کشی از بوقلمون رعایت کنید تا بتوانید به درصد هچ بالایی دست پیدا کنید، برای شما بیان کنیم.

نحوه ی جوجه کشی از بوقلمون

جوجه کشی از بوقلمون می تواند به دو صورت طبیعی ، توسط بوقلمون مادر و همچنین مصنوعی ، توسط یک دستگاه جوجه کشی استاندارد انجام شود.

جوجه کشی طبیعی از بوقلمون می تواند دشواری هایی به همراه داشته باشد . این هم ممکن است در اولین تجربه ی جوجه کشی از این پرنده شما را کمی دلسرد کند.

چراکه در این حالت لازم است تا مکان آرام و بسیار خلوتی را برای بوقلمون های مادر در نظر بگیرید و دائما غذای مورد نیاز آنها را در دسترسشان قرار دهید تا مبادا به جستجوی غذا از روی تخم ها بلند شوند. زیرا این کار تخم های نطفه دار را دچار شوک دمایی کرده و به آنها آسیب می زند. همچنین باید بوقلمون مادر را از هر گونه استرس دور نگه دارید تا 28 روز بر روی تخم ها بخوابد.

به علاوه احتمال بروز ترک یا شکستگی در تخم های نطفه دار و عدم تبدیل آنها به جوجه در جوجه کشی طبیعی از بوقلمون بالا می باشد. همه ی این موارد هم خستگی پرورش دهنده و هم هزینه های بالایی را برای او به دنبال خواهد داشت.

اما درمورد جوجه کشی مصنوعی این طور نیست. در صورتی که اقدام به خرید دستگاه جوجه کشی خانگی کرده اید، تا چندین سال قادر خواهید بود شرایط طبیعی را برای تخم های نطفه دار شبیه سازی کنید و تنها هزینه ای که خواهید داشت، هزینه ی مصرف برق خواهد بود. در این حالت به درصد هچ بالایی نیز دست خواهید یافت.

جوجه کشی از بوقلمون

در اولین تجربه ی جوجه کشی از بوقلمون رعایت چه نکاتی الزامی است؟

اگر شما هم برای اولین بار اقدام به جوجه کشی از تخم نطفه دار بوقلمون می کنید، برای دستیابی به درصد هچ بالا و کسب موفقیت در این زمینه لازم است تا نکاتی را رعایت کنید. در ادامه به بررسی برخی از این نکات می پردازیم :

تهیه ی یک دستگاه جوجه کشی استاندارد

کیفیت ساخت دستگاهی که برای جوجه کشی از بوقلمون انتخاب می کنید از اهمیت بسزایی برخوردار است. یک دستگاه جوجه کشی ایده آل برای بوقلمون، باید دارای ویژگی های زیر باشد :

  • بدنه ی قابل شستشو و ضد زنگ
  • سیستم عایق بندی استاندارد
  • عملکرد اتوماتیک
  • سنسور دما و رطوبت دقیق و حرفه ای
  • چرخش خودکار تخم ها
  • سیستم تهویه ی اصولی

بهتر است بدانید که دستگاه جوجه کشی ایزی باتور با برخورداری از تمام ویژگی های بالا، از سری دستگاه های ایده آل برای جوجه کشی از بوقلمون می باشد. ایزی باتور 1 و ایزی باتور 2 با بهره مندی از سیستم انتخاب پرنده و جوجه کشی اتوماتیک، گزینه ای عالی برای استفاده ی افراد آماتور در اولین تجربه ی آنها در جوجه کشی از بوقلمون است.

دقت در انتخاب تخم نطفه دار بوقلمون

در اولین تجربه ی جوجه کشی از بوقلمون، یکی از مهم ترین مواردی که باید به آن دقت داشته باشید، انتخاب تخم نطفه دار است. در انتخاب تخم نطفه دار بوقلمون توصیه می شود به هیچ عنوان اقدام به خرید غیرحضوری و یا اینترنتی آنها نکنید.

همچنین از خرید تخم های شکسته، ترک خورده، تخم های با ابعاد خیلی کوچک یا خیلی بزرگ، تخم های با رنگ های غیر طبیعی و … بپرهیزید. خرید تخم نطفه دار باکیفیت می تواند درصد موفقیت شما را در اولین تجربه تان در جوجه کشی از بوقلمون افزایش دهد.

تعیین دما و رطوبت دستگاه جوجه کشی و محیط قرارگیری آن

دما و رطوبت دو فاکتور اساسی در جوجه کشی از بوقلمون و سایر طیور می باشد. از آنجایی که دما و رطوبت محیط تاثیر مستقیمی را در شرایط داخل کابین دستگاه جوجه کشی دارد، بنابراین دستگاه را باید در محیطی با دمای 22 الی 30 درجه ی سانتی گراد و رطوبت حداقل 30 و حداکثر 50 درصد قرار دهید. در داخل کابین دستگاه جوجه کشی نیز دما و رطوبت باید طبق موارد زیر باشد :

دوره ستر (روز 1 تا 25) ، میزان دما بین 37.5 تا 28.5 درجه سانتیگرارد و میزان رطوبت بین 60 تا 65 درصد .

دوره هچر (روز 26 تا اخر 28)، میزان دما 27.2 درجه سانتیگرارد و میزان رطوبت 70 تا 75 درصد.

نظارت بر چرخش تخم های نطفه دار

چرخش تخم های نطفه دار یکی از موارد ضروری در جوجه کشی از آنهاست. تخم های بوقلمون لازم است تا هر دو ساعت یک بار چرخش داشته باشند. به این ترتیب با جلوگیری از چسبیدن زرده به پوسته ی تخم مرغ و رشد صحیح جنین در داخل تخم، موفقیت شما در جوجه کشی افزایش خواهد یافت.

در صورتی که از یک دستگاه جوجه کشی با سیستم چرخش اتوماتیک استفاده می کنید، نیاز نیست کار خاصی در این مورد انجام دهید. چراکه چرخش تخم ها توسط خود دستگاه انجام خواهد شد.

آماده سازی محیط برای جوجه های یک روزه

محیط نگهداری از جوجه های یک روزه اهمیت ویژه ای در فرایند پرورش بوقلمون دارد. در این مورد حتما باید دقت داشته باشید که جوجه ها 24 ساعت ابتدایی پس از خروج از تخم در داخل دستگاه جوجه کشی بمانند تا بدن آنها کامل خشک شود.

پس از خروج از دستگاه، دمای محیط نگهداری جوجه ها باید حدود 34 درجه ی سانتی گراد باشد. دقت داشته باشید که جوجه ها تا 24 ساعت نیازی به غذا نخواهند داشت. چرا که از محتویات کیسه ی زرده تغذیه کرده و انرژی لازم برای در حیات ماندن را دارند. در این دوره تنها با استفاده از محلول آب شکر 10% و یا محلول آب و انرژی پلاس آنها را تغذیه نمایید.

پس از این مدت توصیه می شود از دان استارتر مخصوص برای تغذیه ی آنها استفاده کنید. به علاوه برای تقویت رشد و ایمنی بدن آنها توصیه می شود از مصرف مولتی ویتامین مخصوص طیور غافل نشوید.

سخن پایانی

در صورتی که برای اولین بار می خواهید جوجه کشی از بوقلمون را انجام دهید، شاید به خاطر کم تجربگی چالش هایی را در این زمینه داشته باشید. اما توصیه می شود با یادداشت برداری از وضعیت تخم ها در هر مرحله همچنین بررسی داده های حاصل در فرایند جوجه کشی و اعمال آنها در جوجه کشی های بعدی، سعی در کسب درصد موفقیت بالاتری را داشته باشید.

source

توسط spideh.ir