در گفتوگو با خبرگزاری آنا؛
اخلاقی امیری با بیان اینکه ریالی که دولت برای زیرساختها هزینه میکند عملاً سرمایهگذاری است، افزود: امروزه، مهمترین عنصر کشورها نیروی انسانی است، خصوصاً نیروی انسانی آموزشدیده.
«حسنعلی اخلاقی امیری» عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری آنا، به بررسی چالشهای بودجهای در حوزههای زیرساختی کشور پرداخت.
وی با بیان گلایههایی کلی در این زمینه، گفت: بحث هزینه همیشه برای دولتها مهم بوده و زیرساختهایی مانند راه، راهآهن، و هواپیما ازجمله این موارد هستند؛ اما واقعاً آموزش در کشور ما چه در حوزه آموزش و پرورش و چه در حوزه آموزش عالی و بهداشت، به عنوان یک بحث زیرساختی مطرح میشود.
اخلاقی امیری با بیان اینکه ریالی که دولت در این بخشها هزینه میکند عملاً سرمایهگذاری است، افزود: مهمترین عنصر کشورها امروز نیروی انسانی است، خصوصاً نیروی انسانی آموزشدیده. اگر دولتی به هر دلیلی بخواهد غفلت کند و شکافی در تأمین نیازهای کشور ایجاد کند، این موضوع میتواند تبعات جدی داشته باشد.
وی به مشکلات موجود در دانشگاههای علوم پزشکی و کمبود پرستار اشاره کرد و گفت: در حوزههای علوم انسانی، مهندسی و تجربی نیز با چالشهایی مواجه هستیم. نخبگانی که در حوزه IT فعالیت میکنند نیز با مشکلاتی روبرو هستند.
این نماینده مجلس همچنین بر لزوم تقویت بودجه پژوهش تأکید کرد و گفت: سهم بودجه پژوهشی کشورهای توسعهیافته بسیار بیشتر از سهم کشور ماست. این به معنای آن نیست که ما باید رویه گذشته را ادامه دهیم، بلکه دولت باید سازمانهای متولی را مأمور کند تا بودجهها به حواشی پرداخته نشود.
وی با اشاره به اینکه پژوهشها باید عمق بیشتری داشته باشند، افزود: ما باید بودجه را افزایش دهیم و نظارت بر هزینهکرد آن را تقویت کنیم. امیدواریم کمیسیونهای تخصصی و کمیسیون تلفیق با وعدههایی که رئیس مجلس و دیگر مسئولان دادهاند، کاستیهای بودجه را به حداقل برسانند.
source