به گزارش خبرنگار مهر، حمید ملانوریشمسی صبح روز یکشنبه در جلسه کارگروه تدوین نقشه جامع تحول استان همدان که در سالن شهدای استانداری همدان برگزار شد، اظهار کرد: مردم شریف استان باید حس کنند که اقدامات انجامشده توسط دستگاههای اجرایی، تأثیر مستقیم در زندگیشان دارد و به ارتقای سطح رفاه آنها منجر شده است.
استاندار همدان گفت: تأکیدات بسیاری همواره بر داشتن یک برنامه دقیق و علمی مبتنی بر دادهها و اطلاعات صحیح شده تا بتوانیم از روزمرگی فاصله گرفته و به اهداف برنامه هفتم پیشرفت دست یابیم.
وی افزود: در این کارگروه باید یک سند نقشه جامع تدوین شود که بر اساس اسناد بالادستی و قوانین موجود بوده و در عین حال بر خلاقیت، نوآوری و تحول تکیه داشته باشد.
استاندار همدان با اشاره به اینکه برنامهها باید فراتر از اهداف کوتاهمدت باشد و به چشماندازهای بلندمدت توجه کند، خاطرنشان کرد: بهخصوص اکنون که وارد گام دوم انقلاب شدهایم، باید نگاه ما به مدیریت و برنامهریزی، مبتنی بر تحول، نوآوری و خلاقیت باشد.
ملانوریشمسی تاکید کرد: در چهل سال نخست انقلاباسلامی، تمرکز بر ایجاد زیرساختهای اساسی همچون آب، برق، آموزش و توسعه مناطق محروم بوده است.
وی خاطرنشان کرد: این اقدامات زیربنایی، زمینهساز عدالت اجتماعی و توسعه پایدار شدند اما اکنون در گام دوم انقلاب، نیازمند تغییر رویکرد بهسوی بهرهوری از ظرفیتهای موجود محلی با مشارکتهای مردمی و استفاده از استعدادهای خلاق و نوآور هستیم.
استاندار همدان با عنوان اینکه بر اساس تأکیدات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی)، نقش مردم در برنامههای کلان کشور بسیار حیاتی است، تصریح کرد: بدون مشارکت مردم، برنامهای به نتیجه نخواهد رسید.
وی افزود: ظرفیتهای مردمی از نظر انگیزشی، خلاقیت و حتی منابع مالی، بهمراتب فراتر از توانایی سیستمهای دولتی است بنابراین، متمرکز شدن بر این ظرفیتها و ایجاد ارتباط نزدیکتر با مردم، یک ضرورت است.
ملانوریشمسی تاکید کرد: استان همدان، نیازمند یک نقشه جامع و تحولآفرین است که بتواند با در نظر گرفتن ظرفیتهای موجود، به توسعه و پیشرفت این استان کمک کند.
وی در ادامه اظهار کرد: این نقشه باید جامع و شامل همه بخشها باشد. مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) نیز در سالهای اخیر تأکید داشتهاند که به جای اصطلاح “توسعه” از واژه “پیشرفت” استفاده کنیم؛ چرا که پیشرفت به معنای حرکت بهسوی رفاه، آبادانی و تحول است.
استاندار همدان با بیان اینکه در برنامههای آینده، تمرکز باید بر روی استفاده بهینه از منابع موجود و مشارکت مردم باشد تا بتوانیم رفاه عمومی را افزایش دهیم، اظهار کرد: برای تدوین این نقشه جامع، کارگروههای تخصصی تشکیل شده و با استفاده از نظرات نخبگان، کارشناسان و متخصصان حوزههای مختلف، ظرف مدتی کوتاه، نقشهای جامع و عملیاتی تهیه میشود.
وی تصریح کرد: بخشی از مطالعات و اقدامات در دورههای قبلی انجام شده است که میتواند به ما کمک کند، اما ضمن قدردانی از تمام تلاشهای گذشته این مطالعات نیاز به بهروزرسانی و اصلاح دارد.
استاندار همدان افزود: در نهایت، هدف این است که بتوانیم با استفاده از توانمندیهای علمی، ظرفیتهای محلی و مشارکتهای مردمی، تحولی اساسی در استان ایجاد کنیم و زمینهساز پیشرفت و توسعه همهجانبه استان باشیم.