متقاضیانی که از سمت سازمان بهزیستی، بنیاد شهید و امور ایثارگران و کمیته امداد امامخمینی معرفینامه دارند، میتوانند وام خوداشتغالی بانک ملی را تا سقف 150 میلیون تومان دریافت کنند.
افرادی که از سمت سازمان بهزیستی، بنیاد شهید و امور ایثارگران و کمیته امداد امامخمینی معرفینامه داشته باشند، میتوانند وام خود اشتغالی 150 میلیون تومانی بانک ملی را دریافت کنند. البته مبلغ وام خود اشتغالی بانک ملی برای کارفرمایان تا سقف 300 میلیون تومان است و از آنجا که این تسهیلات قرض الحسنه است، سودی ندارد و وام گیرندگان موظفاند تنها کارمزد چهار درصدی آن را پرداخت کنند.
نکات دریافت وام خوداشتغالی بانک ملی
متقاضیان برای دریافت وام خوداشتغالی نیاز به یک حساب قرض الحسنه پسانداز با موجودی حداقل 100 هزار تومان دارند و باید برای دریافت تسهیلات یک ضامن رسمی به بانک ملی معرفی کنند. همچنین وامگیرندگان باید مبلغ 100 هزار تومان بابت تشکیل پرونده به بانک بپردازند. از دیگر شرایط دریافت تسهیلات برای متقاضیان نداشتن بدهی و چک برگشتی به بانک است.
شرایط بازپرداخت وام خود اشتغالی 150 میلیون تومانی بانک ملی
متقاضیانی که وام خود اشتغالی 150 میلیون تومانی بانک ملی را دریافت کنند، ملزم به بازپرداخت تسهیلات دریافتی در مدتزمان حداکثر 84 ماهه با نرخ سود چهار درصد هستند. با این حساب وامگیرنده موظف به پرداخت ماهانه دو میلیون و 50 هزار تومان به بانک ملی است. مجموع رقم وام و سودی که وامگیرنده باید در پایان دوره 84 ماهه بازپرداخت کند نیز به مبلغ 172 میلیون و 286 هزار تومان میرسد./تجارت نیوز
در پی انتشار اخبار مبنی بر پرداخت وام یارانهای ۱۰ میلیون تومانی، مسائلی در خصوص صحت این ادعاها و نحوه اجرای آن پیش آمد. در ابتدا این وام از سوی پلیس فتا تکذیب شد، اما بعداً مشخص شد که یکی از موسسات قرضالحسنه در تهران مدعی پرداخت این وام به متقاضیان است. با این حال، پیگیریهای بیشتر از سوی دولت نشان داد که سازمان هدفمندی یارانهها و وزارت کار هیچگونه برنامهای برای پرداخت چنین وامی نداشتهاند و این موضوع به طور کلی غلط بوده است.
موسسات قرضالحسنه و وامهای یارانهای
این موسسه قرضالحسنه، که مجوزی از بانک مرکزی نداشت و تنها با سه شعبه در تهران فعالیت میکرد، به ارائه این وامها به یارانهبگیران اشاره کرده است. جالب اینکه این موسسه هیچگونه نظارتی از سوی نهادهای دولتی یا بانکی نداشت و فعالیتهای آن از نظر قانونی مشکلساز بود. همچنین، در گذشته نیز موضوع پرداخت وام یارانه در کشور همیشه با مشکلاتی مواجه بود. بانکها به دلایل مختلف از جمله کمبود منابع مالی از پرداخت این وامها امتناع کرده بودند. همچنین بر اساس بخشنامه بانک مرکزی در سال ۱۳۹۶، پرداخت وام یارانهای الزامی نبود و هیچگونه تکلیفی برای شبکه بانکی ایجاد نمیکرد.
در حال حاضر، اطلاعات دقیقی درباره پرداخت وام جدید یارانهای به یارانهبگیران وجود ندارد. برخی رسانهها اعلام کردهاند که رئیسجمهور به مناسبت روز پدر مبلغی را به حساب یارانهبگیران واریز میکند، اما هنوز هیچ جزئیات رسمی درباره این پرداختها اعلام نشده است. در عین حال، وامهای یارانهای که پیشتر پرداخت شده بودند، معمولاً با نرخ بهره کم و از طریق کارت یارانه سرپرست خانوار به افراد تعلق میگرفتند.
شرایط دریافت وام یارانهای
برای دریافت وام یارانهای، سرپرستان خانوار باید کارت یارانه خود را در اختیار داشته باشند. وامهای یارانهای معمولاً نیاز به ضامن ندارند و از آنجا که این وامها تحت پوشش دولت هستند، نرخ بهره آنها بسیار پایین است. متقاضیان برای ثبتنام باید به سامانههای آنلاین بانکها یا سایتهای معتبر مانند refahi.ir مراجعه کنند و اطلاعات مورد نیاز را برای درخواست وام وارد کنند.
سقف وامها و ثبتنام آنلاین
سقف وام یارانهای بسته به نوع فعالیت و درآمد فرد متفاوت است. برای مثال، ممکن است وامهایی با سقفهای مختلف مانند ۵ میلیون، ۱۰ میلیون، ۲۰ میلیون یا حتی ۲۰۰ میلیون تومان به متقاضیان تعلق گیرد. از آنجا که ثبتنام به صورت آنلاین نیز امکانپذیر است، افراد میتوانند به سامانههای مشخص شده مراجعه کرده و فرآیند ثبتنام را انجام دهند.
اهمیت وام یارانهای
این وامها برای اقشار کمدرآمد جامعه بسیار مهم هستند زیرا به این افراد امکان میدهند تا به منابع مالی دسترسی پیدا کرده و مشکلات اقتصادی خود را حل کنند. همچنین، این وامها میتوانند به رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال در سطح کشور کمک کنند، بهویژه در شرایطی که بسیاری از خانوادهها با مشکلات معیشتی روبهرو هستند.
در نهایت، برای دریافت وام یارانهای و اطلاع از شرایط بهروز آن، پیشنهاد میشود که متقاضیان با بانکها و موسسات مالی مرتبط تماس گرفته یا از طریق سایتهای معتبر اطلاعات دقیقتری کسب کنند.
منبع: اقتصاد۱۰۰
source