آرمان امروز : منتقدان علی لاریجانی قاعدتا از انتخاب او برای این ماموریت شوکه شدهاند؛ آن هم در حالی که افراد دیگری هم قبلا پیامهایی را منتقل کردهاند و برخی دیگر نیز تصور میکنند که در جایگاهی چنین معتمد قرار دارند که ماموریتهای اینچنینی به آنها سپرده شود.
علی لاریجانی که در همان سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب با ظهور و بروزش در سمت ریاست واحد مرکزی خبر به عالم سیاست پا گذاشت، با عضویت در سپاه پاسداران راه طولانیتری را در این مسیر انتخاب کرد. البته در آن سالها در وزارت سپاه مشغول بود؛ چندین سال معاون پارلمانی وزارت سپاه بود و در بررسی لوایح و طرحهای مختلفی به صحن مجلس میرفت.
لاریجانی وقتی به عنوان رئیس ساختمان شیشهای در جامجم منصوب شد، چهره شناختهتری از خود به جا گذاشت تا اینکه با حضور ۱۲ سالهاش در رأس قوه مقننه، دیگر برای خود در سیاست ایران حسابی جایگاه و پایگاهی پیدا کرد.
چند ماهی میشود که از داستان پر ماجرای انتخابات ۱۴۰۳ و ردصلاحیت دوباره او میگذرد. هر چند که لاریجانی بعد از انتخابات ریاست جمهوری از آن صدرنشینی در اخبار فاصله گرفته بود، اما سفر غیرمنتظره و ناگهانی او به سوریه و لبنان باعث شد تا در روزهای اخیر اخبار پیرامونش چرخ بخورد؛ این روزها زمزمههای دیگری در مورد او شنیده میشود.
بمب خبری درباره علی لاریجانی چهارشنبه شب توسط سخنگوی وزارت خارجه منفجر شد. بقایی اعلام کرد که مشاور رهبری روز پنج شنبه برای دیدار با بشار اسد عازم سوریه خواهد شد.
سفر قریب الوقوع و کوتاهی که در میان حملات شدید اسرائیل به سوریه انجام شد و لاریجانی و بشار اسد در دمشق با هم دیدار کردند. پس از آن هم او به بیروت رفت تا پیام رهبر انقلاب را به نبیه بری، رئیس مجلس لبنان منتقل کند. برخی از تحلیلها بر این است که این سفر مقدمهای برای ایجاد آتشبس در میان لبنان و اسرائیل بوده و از این نظر حضور لاریجانی به عنوان انتقالدهنده پیام رهبری، حائز اهمیت است.
اگر چه سفر لاریجانی به لبنان و سوریه بار دیگر شورای نگهبان را زیر تیغ انتقادات برای ردصلاحیت او برد؛ اما دو پیام آشکار و روشنی را در فضای سیاسی داخل کشور مخابره کرد. نکته اول این است که لاریجانی به سبب جایگاه ویژه و نوع سیاست ورزیاش، فعلا از سیاست ایران حذف شدنی نیست.
نکته دیگر آنکه منتقدان علی لاریجانی قاعدتا از انتخاب او برای این ماموریت شوکه شدهاند؛ آن هم در حالی که افراد دیگری هم قبلا پیامهایی را منتقل کردهاند و برخی دیگر نیز تصور میکنند که در جایگاهی چنین معتمد قرار دارند که ماموریتهای اینچنینی به آنها سپرده شود.
سفر علی لاریجانی به دو کشور سوریه و لبنان جمعه شب به پایان رسید؛ اما حرف و حدیثها درباره این سفر به پایان نرسیده است. به نظر میرسد صحبتها بر سر بازگشت علی لاریجانی به کانون قدرت و انتصابش به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی دوباره اوج گرفته است.
این زمزمهها در حالی شکل گرفته که مسعود پزشکیان تاکنون حکم علی اکبر احمدیان را به عنوان دبیری شورای عالی امنیت ملی تمدید نکرده و حکم جدیدی در دولت چهاردهم برای احمدیان صادر نشده است.
این احتمالات از این بابت دوباره مطرح میشود که در اوایل پیروزی پزشکیان حدس و گمانهایی بابت انتصابات لاریجانی برای دبیری شورای عالی امنیت ملی در محافل سیاسی و رسانهای مطرح شد اما او در گفتوگوی اخیرش با خبرآنلاین، تاکید کرد که مطلقا هیچ پیشنهادی برای حضور در دولت نداشته است.
اما تا زمانی که مشخص شود لاریجانی دوباره به جایگاه اسبق خود یعنی دبیری شورای عالی امنیت باز خواهد گشت یا خیر، دلواپسانی که رویای حذف او را از سیاست در سر میپرواندند در خوف به سر خواهند برد. گروهی که نگرانی زیادی برای بازگشت سیاستمداری چون علی لاریجانی را دارند. همان کسانی که با ایجاد موانع زیاد در تلاش هستند تا دولت پزشکیان نتواند در جهت عمل به وعده های خود حرکت کند؛ بازگشت لاریجانی می تواند باعث شکست دوباره آنان در این برهه شده و به گوشه سیاست کشانده شود.
source