به گزارش پارسینه و به نقل از ایندیپندنت، قدیمیترین نوشتار الفبایی شناختهشده جهان که روی استوانههای سفالی به ارتفاع یک انگشت حکاکی شده، در مقبرهای در سوریه کشف شده است.
پژوهشگران دانشگاه جانز هاپکینز در آمریکا قدمت این نوشته را حدود ۲۴۰۰ سال قبل از میلاد برآورد کردهاند، که حدود ۵۰۰ سال قدیمیتر از سایر متنهای الفبایی شناختهشده است.
این یافته، که روز پنجشنبه در نشست سالانه «انجمن آمریکایی پژوهشهای خارج از کشور» ارائه میشود، آنچه درباره منشاء و تکامل الفبا میدانیم و اهمیت و معنایی که برای تمدنهای اولیه داشت متحول میکند.
گلن شوارتز، باستانشناسی که در کشف این استوانههای سفالی نقش داشت، گفت: «خط الفبایی شیوه زندگی مردم، نحوه تفکر، و شیوه ارتباط آنها را تغییر داد.»
دانشمندان گفتند این شکل خط ممکن است با فهمپذیر کردن زبان برای افراد خارج از خاندان سلطنتی و نخبگان اجتماعی، انقلابی در زبان ایجاد کرده باشد.
دکتر شوارتز و گروه پژوهشیاش تحقیق میکنند که چگونه مناطق شهری اولیه در خاور نزدیک در سراسر سوریه توسعه پیدا کردند و چطور شهرهای کوچکتر در این منطقه پدید آمدند.
این گروه در یک حفاری باستانشناسی ۱۶ ساله در «تل ام المره» مشارکت داشتهاند، یکی از نخستین مراکز شهری باستانی شناختهشده در ابعاد متوسط که در غرب سوریه پدیدار شده است.
source