به گزارش صدایبورس به نقل از ایبنا، رامین ربیعی کارشناس بازارهای مالی با بیان اینکه خلأ بزرگی در در بازار ارز وجود داشت، اظهار کرد: درواقع هیچ سازوکار واقعی و بازارگونهای که عرضه و تقاضا در آنجا ارائه و معاملات انجام شود و قیمت بخورد، وجود نداشت و ایجاد بازار ارز توافقی از مطالبات تولید کنندگان و صادرکنندگان بود.
وی ادامه داد: به تازگی خبری منتشر شد که سازوکار معاملاتی آن قرار است راه بیفتد و باید این موضوع را به فال نیک گرفت.
ربیعی افزود: همچون بازار سرمایه که محصولات مختلف از سهام تا گواهیهای کالایی معامله میشود، همه مردم میتوانند عمق بازار را ببینند، اگر دقیقاً شبیه این موضوع در حوزه ارز هم شکل بگیرد، تحول بزرگی برای اقتصاد ایران محسوب میشود.
وی گفت: بازار ارز توافقی تاثیر زیادی بر اقتصاد کشور و بازار سرمایه دارد، زیرا در حال حاضر اقتصاد ما در حوزه واقعی خود در بازار نیما معامله میشود، اگر بازار ارز توافقی تبدیل به یک بازار آزاد بر اساس عرضه و تقاضا شود، چه قیمت ارز بالا یا پایین بیاید به نفع اقتصاد کشور است، زیرا اقتصاد پیش بینی پذیر میشود و کشورهای دیگر به راحتی میتوانند با ما فعالیت اقتصادی کنند.
کارشناس بازارهای مالی اشاره کرد: اگر یک بازار متمرکز داشته باشیم تا همه بتوانند به آن به عنوان بازار آزاد رسمی نرخ ارز کشور ارجاع دهند، هم برای درآمدهای صادراتی شرکتهای صادرکننده خوب است و هم میتواند صادرکنندگان را به صادرات تشویق کند.