آرمان امروز- عرفان بیوک‌نژاد: پس از انتخابات زود هنگام ریاست جمهوری مشکلی قانونی برای انتخابات شوراهای شهر و روستا به وجود آمد به این دلیل که همواره انتخابات ریاست جمهوری و شورایهای شهر و روستا به صورت همزمان با یکدیگر برگزار می‌شد.
پس از انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۳، این امکان وجود نداشت که انتخابات شوراها نیز همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود.
و در اینجا بود که اختلافات زیادی بین فعالان سیاسی و اجتماعی و صاحب نظران به وجود آمد. برخی از چهره‌های نزدیک به شورای شهر خواهان این بودند که مدت زمان شورای شهر فعلی به ۷ سال افزایش یابد و پس از آن در سال ۱۴۰۷ انتخابات شوراهای شهر و روستا با انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود.
در گزارش‌های قبلی روزنامه آرمان امروز به نقد این خواسته پرداخته شد و آن را مخالف دموکراسی دانستیم.
نظر دیگری که وجود داشت این بود که شورای شهر فعلی همان چهار سال بماند و شورای شهر بعدی عمرش سه ساله باشد.
طبق پیگیری‌های خبرنگار روزنامه آرمان امروز احتمال بسیار مورد دوم در دنیای سیاست ایران اتفاق بیفتد.
در بحث انتخابات پس از انتخابات ریاست جمهوری و مجلس اولین انتخاباتی که حائز اهمیت است انتخابات شوراهای شهر و روستا است.
رئیس ستاد انتخابات کشور به تازگی اعلام کرد که «از ۲۲ اسفند به مدت یک هفته ثبت نام انتخابات شوراهای اسلامی انجام خواهد شد. طرح اصلاح برخی مواد قانون انتخابات در دست بررسی است که اگر به قانون تبدیل شود، قانون جدید مبناخواهد بود.»
محسن اسلامی دبیر ستاد انتخابات کشور ادامه داد: با تأیید مجلس شورای اسلامی به‌عنوان ناظر انتخابات شوراها، انتخابات در روز ۳۰ خردادماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.
حالا در عرصه سیاست ایران قرار است ماراتون اصلاح طلبان و اصولگرایان برای گرفتن صندلی شوراها آغاز شود.
علی شیرین‌زاد، نماینده مجلس، به روزنامه «آرمان امروز» گفت: آیین‌نامه انتخابات شوراها که در حال اصلاح است، بخشی از آن امروز در مجلس در جریان بود. وزارت کشور نیز اعلام کرده که ثبت‌نام‌ها از ۲۲ اسفند ماه آغاز می‌شود.
وی ادامه داد: درباره مدت‌زمان فعالیت شورای بعدی، طبق آخرین مصوبه مجلس یازدهم، دوره بعدی سه‌ساله خواهد بود. شورای فعلی، همان‌طور که می‌دانید، چهار‌ساله است و این تغییر به سه‌ساله بودن شورا در دوره بعدی قطعیت پیدا کرده است.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در این میان، شورای عالی استان‌ها پیشنهادی را به مجلس ارائه کرده که دوره شورای فعلی به‌جای چهار سال، هفت سال تمدید شود. این پیشنهاد هنوز رسماً اعلام نشده و مشخص نیست که چقدر احتمال تصویب آن وجود دارد.
وی افزود: فضای کلی حاکم بر مجلس نشان می‌دهد که این پیشنهاد، یعنی تمدید دوره شوراها به هفت سال، احتمالاً رأی نخواهد آورد. طبق اطلاعات و نظرات همکاران و نمایندگان، بیشتر آن‌ها با این پیشنهاد مخالف هستند. اما از سوی دیگر، برخی اعضای شورای شهر تمایل به تمدید دوره شورا دارند، چرا که طبیعتاً منافعشان ایجاب می‌کند که در انتخابات شرکت نکنند و دوره فعلی ادامه پیدا کند.
شیرین زاد در نهایت اظهار کرد: باید منتظر اعلام وصول لایحه و رسیدگی به آن باشیم. اگر لایحه مطرح شود، رأی آوردن یا نیاوردن آن به مذاکرات، لابی‌ها، بحث‌های کارشناسی، مخالفت‌های نمایندگان در صحن، و نظرات کمیسیون شوراها و دولت بستگی خواهد داشت.

source

توسط spideh.ir