دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه و رئیس‌جمهور سابق این کشور با اعلام این مطب در کانال تلگرامی خود درباره بحث‌های جاری در غرب پیرامون احتمال انتقال تسلیحات هسته‌ای به کی‌یف نوشت: تهدید انتقال تسلیحات هسته‌ای به رژیم کی‌یف را می‌توان به‌عنوان آماده‌سازی برای جنگ هسته‌ای با روسیه تفسیر کرد.وی در ادامه توضیح داد: «انتقال واقعی چنین تسلیحاتی معادل حمله تمام‌عیار علیه کشور ماست‌؛ همان‌گونه که در ماده ۱۹سیاست بازدارندگی هسته‌ای ما تصریح شده و پیامدهای چنین اقدامی کاملا روشن است.» 
چنین اظهاراتی درحالی بیان می‌شود که بعد از به‌کار‌‌گیری موشک‌های دوربرد از سوی اوکراین مقامات روسی در مورد تغییر دکترین هسته‌ای این کشور به مقامات غربی، تلویحا در مورد به‌کار‌‌گیری سلاح‌های هسته‌ای هشدار دادند.همچنین به‌کار‌‌گیری موشک اورشنیک که قابلیت حمل کلاهک‌های هسته‌ای را دارد،نشان داد که مقامات روسی در تصمیم خود مصمم هستند و بلوف نمی‌زنند.در چنین شرایطی کشورهای اروپایی به‌شدت نگران امنیت خود هستند که به وضوح این مسأله را در اظهارات‌شان بیان می‌کنند.اظهارات اخیر مدودف که برخی او را سایه پوتین می‌دانند نشان می‌دهد که روسیه تلاش دارد تا حجت را بر همسایگان اروپایی خود تمام کند. 
 
ساخت پناهگاه 
اخیرا مؤسسه تحقیقاتی وزارت اورژانس روسیه از تولید انبوه پناهگاه‌های سیار«KUB-M» خبر داده است. این سازه، از تابش نور انفجار هسته‌ای و آلودگی رادیواکتیو منطقه محافظت می‌کند.همچنین این پناهگاه‌ها(KUB-M)می‌تواند به مدت ۴۸ ساعت در برابر خطرات ناشی از تشعشعات اتمی حفاظت و سایر آسیب‌های مربوط به انفجار اتمی از جمله آوار ساختمان، مواد شیمیایی و آتش‌سوزی حفاظت ایجاد کند.چنین اقداماتی باز هم نشان از آن دارد که مقامات روسی این‌بار جدی‌تر ازهمیشه وارد میدان شده‌اند و صبرشان در مورد جنگ اوکراین محدود‌تر شده است.اظهارات پوتین نیز هنگام اعلام دکترین جدید هسته‌ای روسیه حکایت از آن داشت که او از راه‌اندازی جنگ اتمی و حتی شروع جنگ جهانی سوم واهمه‌ای ندارد.هر چند او سیاست هسته‌ای کشورش را با عبارت «بازدارندگی مقابل دشمن بالقوه برای جلوگیری از تجاوزبه روسیه و متحدانش، از بالاترین اولویت‌های کشور است»، به‌روز کرد. 
از سوی دیگر بسیاری از کارشناسان غربی بر این باورند که مقامات روسی تاکید دارند که روسیه در چند سال اخیر به قدرت گذشته خود بازگشته و اینک آنها قصد دارند تا در حیاط خلوت خود به‌راحتی قدم بزنند و قدرت گذشته را بازیابی کنند. 
کارشناسان بر این باورند که مسلم است روسیه را گسترش ناتو به‌سوی شرق را که از آغاز فروپاشی بلوک شرق و پیوستن متحدان سابق خود در پیمان ورشو به پیمان ناتو آغاز شده نمی‌پسندد و محاصره بخش اروپایی روسیه توسط کشورهای عضو پیمان ناتو، نگرانی‌های جدی برای روسیه در مورد انزوای این کشور ایجاد کرده است. 
   
آمادگی چهار کشور اسکاندیناوی برای بحران
یادمان باشد که با آغاز جنگ اوکراین، استکهلم و هلسینکی پس از چندین دهه، سیاست بی‌طرفی را کنار گذاشته و در فوریه ۲۰۲۲، درخواست خود را برای پیوستن به ناتو مطرح کردند و به این ائتلاف نظامی تحت رهبری آمریکا ملحق شدند. نروژ و دانمارک هم از اعضای مؤسس این ائتلاف هستند. باتحولات اخیر، سوئد و فنلاند ضمن تهیه دفترچه‌ای درباره چگونگی آمادگی برای جنگ احتمالی یا سایر بحران‌های غیرمترقبه، سطح آماده‌باش داخلی خود را بالا بردند. دولت سوئد این هفته اقدام به ارسال میلیون‌ها دفترچه تحت عنوان «در مواقع بحران یا جنگ» برای شهروندانش کرده است. 
مایکل فریسل، مدیر سازمان مدیریت بحران و حوادث غیرمترقبه سوئد در این مورد گفت: «شرایط امنیتی جدی است و همه ما باید مقاومت‌مان را در مواجهه با بحران‌های مختلف و در نهایت جنگ تقویت کنیم!» فنلاند یک تارنمای جدید تحت عنوان «آماده‌سازی برای حوادث و بحران‌ها» راه‌اندازی و براساس گزارش‌ها، نروژی‌ها نیز جزوه‌ای دریافت کرده‌اند که در آن نحوه مدیریت خودشان برای یک هفته در صورت بروز شرایط وخیم آب‌وهوایی، جنگ یا سایر مخاطرات توضیح داده شده است. 
اوایل امسال سازمان مدیریت بحران دانمارک نیز به مردم این کشور درباره میزان آب، غذا و داروی موردنیاز برای عبور از شرایط بحرانی سه‌روزه اطلاع‌رسانی کرد. 
   
نظر تحلیلگران غربی 
اماتحلیلگران غربی درموردجنگ هسته‌ای نظرات متفاوتی دارندوبرخی آن راشروع جنگ جهانی سوم می‌دانند.بلومبرگ با اشاره به این‌که سه عامل سبب می‌شود که به‌طورجدی درمورد تهدید جنگ جهانی سوم صحبت کنیم، گزارش داد‌: اولا، این تشدید درگیری‌های نظامی محلی در خاورمیانه، اوکراین و همچنین خطر تلاش چین برای حل مسأله تایوان با زور است. ثانیا، دشمنان اصلی آمریکا ــ روسیه، ایران، کره شمالی و چین ــ در حال تعمیق همکاری هستند. ثالثا، زرادخانه هسته‌ای روسیه قابل مقایسه با زرادخانه آمریکایی است، چین در سال‌های آینده به آنها خواهد رسید، کره شمالی به‌طور فعال در حال توسعه یک برنامه هسته‌ای است.این خبرگزاری تصریح کرد‌: واشنگتن رسما تمایل دارد بحث در مورد امکان وقوع جنگ جهانی سوم را به زبانی که مردم عادی نمی‌فهمند ترجمه کند تا همه ما دیوانه نشویم.رویترز نیز نوشت‌: تصمیم پوتین برای تغییر دکترین هسته‌ای پاسخی مستقیم به بحث‌های بین انگلیس وآمریکا درمورد احتمال اجازه شلیک موشک‌هایATACMS و Storm Shadow به روسیه بود.تحلیلگران روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز(FT)نیزبه همین نتیجه رسیدند.تحلیلگران فارن افرز نیز دراین‌باره خاطرنشان کردند‌: جهان در آستانه یک جنگ جهانی سوم است. رویا‌رویی بین روسیه و آمریکا وهمچنین متحدان آنها با تشدید درگیری‌های محلی در اوکراین، خاورمیانه واطراف تایوان درحال افزایش است ودر این میان خطر «درگیری تصادفی» پس از انتخابات آمریکا، بدترین نتیجه ممکن، یعنی جنگ جهانی جدید را به‌دنبال دارد. 

source

توسط spideh.ir