به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، چندی است که سلسله نشست‌های “ستارگان محراب” برای نکوداشت مفاخر ائمه جماعات استان تهران برگزار می‌شود. تازه‌ترین نشستِ این برنامه به نکوداشتِ نیم قرن مجاهدتِ حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ رضا مطلبی اختصاص داشت.

این نشست پنجشنبه 27 مهر 1402 پس از اقامه نماز مغرب و عشا در مسجد ابوذر و با حضور جمعِ زیادی از اهالی منطقه 17 و به همت مرکز رسیدگی به امور مساجد، برگزار شد.

ابتدای این مراسم با گرامیداشت یادِ شهدای غزه و البته اعلام انزجار از رژیم صهیونیستی همراه بود.

 

مسجد ,





بخش بعدی این برنامه به اجرای گروه سرود فجر نوجوانان پایگاه بسیج مسجد جامع ابوذر اختصاص داشت. نوجوانانِ این گروه با پرچم فلسطین روی صحنه آمدند و سرودهایشان را به حاضران تقدیم کردند. یکی از سرودهایی که در این برنامه اجرا شد، سرود معروفِ «باز هم مرغ سحر» بود.

مسجد ,





«بازهم مرغ سحر» سرودی خاطره ساز ویژه ماه رمضان است که سال 1371 پس از تولید در صدا و سیمای مرکز فارس در برنامه‌های کودک و نوجوان شبکه یک سیما پخش شد. اثری با شعر احد ده بزرگی، آهنگسازی حمید بهبود و خوانندگی حسین زاهد که تبدیل به یکی از ماندگارترین آثار موسیقی مذهبی شد.

یکی از نکات مهم اجرای گروه سرود فجر نوجوانان پایگاه بسیج مسجد جامع ابوذر  این بود که آنها اجرایشان را به صورت زنده برای مخاطبان ارائه کردند و اجرایشان پلی بک نبود.
هر چند در روند این اجرا ضعف‌هایی در زمینه صدابرداری و سیستم‌ پخش وجود داشت؛ اما همین که این نوجوانان اجرایی زنده برای حاضران داشتند، قابل تقدیر بود. البته که مساجد بایستی در راستای بهبودِ امکانات صوتی خود گام بردارند تا در چنین مراسماتی، اجراهای سرود به بهترین شکل برای حاضران اجرا شود.

مسجد ,





نخستین سخنران این مراسم معاون فرهنگی مرکز امور مساجد حجت الاسلام والمسلمین ذاکر بود. او در سخنانش گفت: بزرگان بسیاری در محله‌ها و مساجد مختلف شهر تهران تلاش کرده‌اند تا مساجد فعالیت پرشور خود را در این سال‌ها داشته باشند.
یکی از این بزرگان حاج شیخ رضا مطلبی است که در منطقه 17 و مسجد جامع ابوذر حدود نیم قرن تلاش و مجاهدت داشته است. امشب و این مراسم به بزرگداشت این مرد بزرگ اختصاص دارد.

بخش بعدی این مراسم به مدیحه سرایی از سوی حاج ولی الله کلامی زنجانی اختصاص داشت.

مسجد ,





در ادامه مراسم رسمیِ تقدیر از از حجت‌الاسلام و المسلمین حاج شیخ رضا مطلبی با حضور جمعی از مسئولان برگزار شد. پس از این مراسم حاج شیخ رضا مطلبی دقایقی برای حاضران در مسجد جامع ابوذر سخن گفت که گزیده‌ای از این سخنان را در ادامه می‌خوانید:

من از روز اولی که اینجا آمدم قرآن خوانی را شروع کردم. مقام معظم رهبری سفارش ویژه‌ای درباره قرآن خوانی دارد. در این چند دهه‌ای که اینجا بوده‌ام، چندین بار قرآن را ختم کرده‌ام. پدرم کشاورز اما باسواد و بصیر بود. من مطیعِ واقعی پدرم بودم. من را به اصفهان فرستاد تا طلبه شوم. چند سال اصفهان بودم و بعد به قم آمدم. پدرم البته رضایت نمی‌داد که به قم بروم. از همان روز اول دنبال این بودم که به تهران بیایم و در فعالیت‌های سیاسی شرکت داشته باشم. بعد دفتر امام خمینی(ره) رفتم و گفتم از قم خسته شده‌ام و باید به تهران بروم؛ چون تهران مرکز قیام و مرکز تحولات بود.

به من گفتند که مسجدی در تهران هست، حاضری به آنجا بروی؟ آمدم. چند سالی اینجا بودم و حدود چهار بار ساواک من را خواست. بالاخره ساواک من را زندانی کرد. حداقل چهار ماه در سلول انفرادی بودم. وقتی می‌خواستند من را به بند منتقل کنند، نذر کردم که هرچقدر اوین باشم ایراد ندارد، فقط پیشِ علما باشم و من را در بند آنها بگذارند. همه می‌دانستند که در بند یک تمام بزرگان نهضت انقلاب حضور داشتند؛ آقایان هاشمی، منتظری و طالقانی در این بند بودند. دعا کردم و دعایم مستجاب شد و من را به این بند بردند. بیش از یک سال در زندان بودم تا بالاخره انقلاب پیروز شد.

ما را آزاد کردند و جلوی هتل اوین پیاده کردند. همراه من دو طلبه دیگر هم بودند. ماشین مدل بالایی از آنجا رد می‌شد و برای سوارکردن ما ایستاد. یک ساعت مانده بود که حکومت نظامی آغاز شود. از ما پرسید که کجا می‌روید؟ گفتم زندانی بوده‌ایم. در را باز کرد و گفت سوار شوید و قرار شد ما را تا میدان انقلاب ببرد. بالاخره به خانه رسیدیم و دیدم که پدرم فوت شده است. به هر حال امیدوارم رسیدگی به مساجد بیشتر شود و از ظرفیت مساجد بیشتر استفاده کنیم.
از برگزار کننده این مراسم تشکر می‌کنم.

مسجد ,





سلسله نشست‌های «ستارگان محراب» با هدف نکوداشت مفاخر ائمه‌ی جماعات استان تهران به همت مرکز رسیدگی به امور مساجد برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

source

توسط spideh.ir