به گزارش صدای بورس، ابوالقاسم فرجی‌نیا، رئیس مبارزه با پولشویی سازمان اوراق بهادار درنشست بررسی ریسک‌های پولشویی در بازار سرمایه، گفت: آیین‌نامه جدیدی در زمینه پولشویی تدوین و نهایی و در کمیته سازمان آخرین جلسات آن برگزار شده است و در شورای مبارزه با پول‌شویی این آبین‌نامه پیگیری‌خواهد شد.

وی افزود: حدود بیش از یک سال است که از نهادهای مالی برای ایجاد یک واحد برای مبارزه با پولشویی پیگیری هستیم و امیدواریم هر چه سریع تر برای ایجاد این واحد اقدامات لازم از سوی نهادها صورت گیرد.

رئیس مبارزه با پولشویی سازمان اوراق بهادار ادامه داد: مسئول مبارزه با پولشویی در نهادهای مالی موضوعی است که در آیین‌نامه آمده است هر نهاد مالی باید یک واحد مبارزه با پولشویی داشته باشند. این تکلیف از سمت سازمان از ما بسیار پیگیری‌ می‌شود. اجرای مقررات مبارزه با پولشویی در فرایند رتبه‌بندی نهادهای مالی در مبارزه با پولشویی تاثیر بسزایی دارد. در صورتی که نهادهای مالی امتیاز و رتبه‌ کمتری بدست آوردند، محدودیت‌هایی بر آنان اعمال خواهد شد.

فرجی‌نیا اظهارداشت: نکته بعدی بحث سامانه‌هاست. طبقه بندی مشتریان بر اساس عملکرد و سطح فعالیت به آنها خدمت‌رسانی خواهد شد. همه این الگوها نیاز به یک سامانه الکترونیکی است، چرا که ارزیابی آمارها و معاملات، دستی صورت نمی‌گیرد به همین دلیل سامانه مورد نظر راه‌اندازی خواهد شد.

وی به کارگروه تخصصی در زمینه آسیب‌پذیری اشاره کرد و افزود:کارگروه تخصصی آسیب‌پذیری‌ بازار سرمایه وجود دارد که مسائل مختلفی در آن مطرح شد که در مراجع‌ بین‌المللی هم مطرح است. برخی از این موارد تصویب شده و پیگیری و اجرایی خواهد شد. این آسیب‌ها قابل بیان نیست، چرا که اطلاع‌رسانی آن از اهمیت و مسائل‌ امنیتی برخوردار است. یکی‌از این آسیب‌ها، واریز وجه از سمت اشخاص ثالث به حساب‌های کارگزاری‌ بود که شناسایی و قوانین مربوط به آن تصویب شد تا این آسیب برطرف شود.

فرجی‌نیا اضافه کرد: با همکاری بانک مرکزی هرگونه واریز وجوه به کارگزاری‌ها از درگاه بانکی فقط از کارت بانکی مطلق به خود شخص قابل واریز است. بازار سرمایه بخاطر عدم ارتباط بین المللی و همچنین کارگزاری‌ها به دلیل عدم دریافت وجه نقد ریسک پولشویی کمتری دارد.

رئیس مبارزه با پولشویی سازمان اوراق بهادار، در خصوص وظایف سازمان بورس و اوراق بهادار برای مبارزه با پولشویی و تخلفات گفت: خود نهادهای مالی باید در پی تنظیم سامانه‌ها باشند! سازمان خود در حال طراحی سامانه‌هایی در سطح جامع است که البته مورد مخصوص به خود سازمان بورس و اوراق بهاداراست.

روح‌الله نجفی مدیره شرکت آسان سرمایه گستر نیز در این نشست بر اقدامات اجرایی مبارزه با پولشویی گفت: مقررات موجود در آیین‌نامه مبارزه با پولشویی بر اساس مقررات بین‌المللی است و طراحی شخصی نیست. این الزامات اجرایی، شامل اعمال محدودیت بر نهادهای مالی‌ است که قوانین مبارزه با پولشویی را رعایت نمی‌کنند.

حسین خزلی، مدیرعامل کارگزاری بانک آینده نیز در این نشست گفت: از مهم‌ترین مواردی که باید در سازمان بورس و اوراق بهادار به آن پرداخته شود؛ تنظیم سامانه‌ای جامع بین نهادهای مالی بازار سرمایه، بانک‌ها و مرکز اطلاعات مالی است برای موارد مبارزه با پولشویی تنظیم شود. سامانه‌ای برای تبادلی آنلاین و یا غیرانلاین بین سازمان بورس و کارگزاری‌ها و سپرده‌گذاری مرکزی وجود ندارد. تنها سامانه سکنا است که هشدارهای سیستمی در این خصوص اعلام می‌کند.

source

توسط spideh.ir