تفاهمنامه همکاری دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان و حوزه علمیه این استان در جلسهای با حضور مسئولان به امضا رسید.
به گزارش خبرنگار آنا، تفاهمنامه دانشگاه آزاد اسلامی گستان و حوزه علمیه این استان در راستای بهرهگیری از توان تخصصی، علمی، آموزشی و پژوهشی و فناوری متقابل درتولید و انتشاردانش در هشت ماده، سه تبصره و ۷۳ بند بمدت سه سال شمسی در جلسهای با حضور حجت الاسلام سیدعلی طاهری رئیس این دانشگاه حجت الاسلام محمدرضا ابراهیمی مدیر حوزه علمیه استان گلستان به امضا رسید.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قم و مسئول عملیاتیسازی تفاهمنامه حوزه علمیه و دانشگاه آزاد اسلامی در این جلسه با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی دارای روحیه ولایی است، اظهار کرد: این دانشگاه با حضور دکتر طهرانچی رئیس آن، دارای روحیهی ولایی، پویا، اسلامی و ولایتمدار بوده که فرصتها را در راستای تجمیع بخشی ظرفیت حوزه و دانشگاه برای نیل به اهداف دو مجموعه انقلابی مغتنم میشمرد.
وی روحیه این تفاهمنامه را «نیل فعالیتهای پژوهشی، آموزشی، مدیریتی و فرهنگی، به سمت اهداف مشترک» دانست و اضافه کرد: تفاهمنامه قرار نیست هزینهبر باشد و یا نیروی جدیدی تزریق شود؛ بلکه روح این تفاهم نامه این بوده که کارهای آموزشی، پژوهشی، مطالعاتی، علمی، اطلاع رسانی و فناوری و مدیریتی را به سمت اهداف مشترک پیش ببریم و از ظرفیت و قابلیت متقابل استفاده کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قم با بیان اینکه دانشگاه باید هویت ساز باشد، تصریح کرد: دانشگاه باید اجتماعی و هویت ساز باشد و در شرایطی که دشمن روی هویت نسل جوان بهویژه در عرصههای مذهبی و انقلابی متمرکز شده و برای تغییر آن فعالیت میکند؛ بنابراین دانشگاه نیز نباید متمرکز روی فعالیت آموزشی نظیر تشکیل کلاس و نظایر آن باشد؛ بلکه باید در تولید دانش و نهضت نرم افزاری، کرسی آزاد اندیشی و گفتمان سازی اسلامی- ایرانی و علوم انسانی بر مبنای اسلام توجه نماید که در این راستا میتوان از ظرفیت حوزه استفاده کرد.
دانشگاه کارخانه انسان سازی است
مدیر حوزه علمیه استان گلستان هم اجرایی شدن تفاهمنامه را مرهون وحدت حوزه و دانشگاه دانست و گفت: آنچه که درباره اجرایی شدن تفاهمنامه مهم است وحدت حوزه و دانشگاه بوده؛ چراکه اگر این دو مجموعه احساس بی نیازی از هم کنند، منجر به جدابینی شده و فعالیتی که باید منجر به آینده روشن شود شکل نخواهد گرفت.
حجت الاسلام محمد رضا ابراهیمی ادامه داد: دانشگاه کارخانه انسان سازی بوده و روشنترین آیندهای که از عدم توجه دانشگاه به ظرفیت حوزه میتوان ترسیم کرد پیشرفت علم همانند جوامع غربی است که عاری از معنویت و تربیت هستند. دانشگاه مهد علم و فناوری بوده؛ بنابراین اگر حوزه علمیه نتوانند از این ظرفیت استفاده کند، زبان ارتباط با جامعه را از دست میدهد.
وی تشکیل کارگروه حوزه و دانشگاه را عاملی موثر در استفاده از ظرفیت متقابل دانست و مطرح کرد: تشکیل کارگروه متشکل از حوزه و دانشگاه میتواند عاملی در راستای شناسایی ظرفیت متقابل و ترسیم آینده روشن شود بهنحویکه دانشگاه و حوزه میتوانند با وحدت نیازهای اصلی علمی، معرفتی و تربیتی جامعه را برطرف کنند.
عقد تفاهمنامه راهی برای تقویت هدفمند دانشگاه
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان هم با اشاره به موضوعات مطروحه در این تفاهم نامه، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با در نظر گرفتن امکانات و توانمندیهایی نهادها، ادارات و صنایع اقدام به عقد تفاهمنامه برای ایجاد راهی برای تقویت هدفمند این دانشگاه در موضوعات علمی، پژوهشی و آموزشی، تحقیقاتی، فناوری و مهارتی میکند که این تفاهمنامه نیز در راستای تحقق بخشی به برنامههای آموزشی، پژوهشی مورد نظر طرفین و یا مشترک منعقد شد.
حجت الاسلام سیدعلی طاهری با تبیین اهداف این تفاهم نامه تشریح کرد: توسعه همکاریهای دو مجموعه در محورهای علمی و آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، تربیتی و مدیریتی و استفاده بهینه از توانمندیها و امکانات طرفین، بهره مندی متقابل در ایجاد توسعه ارتباطات و تعمیق مناسبات علمی و فرهنگی فی مابین معاونین، مدیران و اعضای هیات علمی دانشگاه و حوزه از جمله اهداف مد نظر در این تفاهمنامه است.
source