از اواسط مهرماه سال جاری و با شروع تنش‌ها در غزه نگرانی‌ها از گسترش دامنه این جنگ بین دیگر نقاط خاورمیانه نیز به وجود آمد. این نگرانی‌ها آنچنان بی‌راه هم نبوده و پس از گذشت ۴ ماه شاهد گسترش این اتفاقات هستیم. این اتفاقات می‌تواند باعث ایجاد ناآرامی و عدم اطمینان در اقتصاد کشورشود که این امر هم می‌تواند منجر به کاهش تقاضا برای کالاها و خدمات و در نتیجه کاهش سودآوری شرکت‌ها شود همچنین باعث افزایش هزینه آنها و تغییر در جریان نقدینگی بازار سرمایه شود.
طی چند روز اخیر هم شاهد افزایش سطح تنش‌های سیاسی در خارج از مرزهای کشور هستیم، اتفاقی که باعث شده شرایط پیچیده و نامعلومی را پیش روی فعالان و سرمایه‌گذاران بازار سرمایه قرار داده و باعث شود در تصمیم گیری برای سرمایه‌گذاری در بورس با احتیاط بیشتری کار خودشان را پیش ببرند. با نگاه به تراز نقدینگی حقیقی متوجه معضل کمبود نقدینگی و خروج پول حقیقی هم خواهیم شد. از ابتدای زمستان سال جاری تاکنون تعداد روزهای معاملاتی که با خروج پول همراه بوده بسیار بیشتر از روزهایی با ورود پول است که این وضعیت نشان دهنده ادامه بی‌اعتمادی نسبت به بازار سهام بوده است که البته می‌توان به فعالین بازار حق داد با توجه به ادامه و گسترش تنش‌های سیاسی با احتیاط بیشتری کار خود را پیش ببرند.
باید بگوییم که ادامه این رخدادها و ریسک سیستماتیک خواه ناخواه جریان نقدینگی را به سمت بازارهای موازی از جمله طلا و ارز خواهد کرد و بازار سهام را با مشکل جریان نقدینگی و تقاضا مواجه خواهد کرد. باید هرچه زودتر امنیت و آرامش به منطقه بازگردد و شاهد کاهش تنش‌های سیاسی باشیم.

  • سهیلا نقی پور – مدیر معاملات بر خط کارگزاری بانک صادرات
  • شماره ۵۲۷ هفته نامه اطلاعات بورس

source

توسط spideh.ir