به گزارش خبرگزاری مهر، بررسی یک سند داخلی شرکت دولتی نفت ونزوئلا نشان داد پدوسا و ریلاینس، عملیات سوآپ نفت را که پیش‌تر به‌دلیل تحریم‌های آمریکا علیه کاراکاس متوقف شده بود، از سر گرفته‌اند.

ریلاینس و دیگر پالایشگاه‌های هندی اوایل سال ۲۰۲۴، محموله‌های نفت خام ونزوئلا را با مجوز آمریکا که در آوریل امسال منقضی شده بود، وارد کرده بودند.

واشینگتن ژوئیه امسال برای شفافیت در تجارت نفتی با ونزوئلا، مجوز انفرادی اعطا کرد.

پیش از اعمال تحریم‌های واشینگتن علیه کاراکاس، هند دومین بازار بزرگ نفت خام ونزوئلا بود.

با توجه به اقدام‌های آمریکا و مجوزهای جداگانه صادر شده برای بعضی از شریکان سرمایه‌گذاری مشترک پدوسا، با توجه به داده‌های ردیابی نفتکش‌ها چین امسال همچنان مقصد اصلی نفت ونزوئلا بوده است و پس از آن ایالات متحده و اروپا در رده‌های بعدی قرار دارند.

بر اساس این سند، یک نفتکش غول‌پیکر حامل حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه محموله نفت خام سنگین نوع «مری» ونزوئلا، در اوایل ماه جاری میلادی به مقصد بندر سیکا هند حرکت کرد، در حالی که ریلاینس در ازای آن در ماه دسامبر محموله ۵۰۰ هزار بشکه‌ای نفتای سنگین را به پدوسا تحویل داد.

یک منبع در ماه اوت به رویترز گفته بود: ریلاینس که بزرگترین مجتمع پالایشی جهان را اداره می‌کند، قصد دارد پس از مبادلات، در ترتیبی شبیه به مبادلات گذشته، باقیمانده خرید نفت خام را به‌صورت نقدی پرداخت کند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا، هفته گذشته به خبرنگاران گفته بود: واشینگتن به نفت ونزوئلا که اکنون روزانه حدود ۲۴۰ هزار بشکه و بیشتر از سوی شرکت تولیدکننده شورون به ایالات متحده صادر می‌شود، نیاز دارد.

تغییرات احتمالی در مختصات تحریم‌های آمریکا علیه ونزوئلا، که از سال ۲۰۱۹ از طریق ترکیبی از دستورهای اجرایی و مجوزها اعمال شده است، می‌تواند صادرات نفت سنگین این کشور عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به ایالات متحده شود و در عین حال واردات فرآورده‌های نفتی ونزوئلا را متوقف کند.

تحلیلگران و کارشناسان می‌گویند اگر این اتفاق بیفتد، انتظار می‌رود بشکه‌های نفت ونزوئلا که اکنون به آمریکا صادر می‌شود راهی مقاصد آسیایی شود.

دولت ونزوئلا اعلام کرده است تحریم‌های آمریکا اقدامی غیرقانونی و به منزله جنگی اقتصادی برای فلج کردن اقتصاد ونزوئلا طراحی شده است.

source

توسط spideh.ir