به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ماه سهشنبه -چهارم دی- به دورترین نقطه در امتداد مدار خود به زمین خواهد رسید و کمی کوچکتر از زمانهای دیگر به نظر میرسد؛ فاصله ماه از زمین متفاوت است، زیرا مدار آن کاملاً دایرهای نیست، کمی بیضی شکل است و یک مسیر بیضوی را طی میکند؛ همانطور که ماه هر ۲۹.۵ روز یکبار این مسیر بیضی شکل را به دور زمین طی میکند، فاصله آن ۱۴ درصد بین ۳۵۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر در حضیض (نزدیکترین فاصله به زمین) و ۴۰۶ هزار و ۷۰۰ کیلومتر در اوج (دورترین فاصله از زمین) تغییر میکند.
اندازه زاویهای ماه نیز با همان فاکتور بین ۲۹.۴ و ۳۳.۵ دقیقه قوسی متفاوت است و روشنایی آن نیز تغییر میکند، البته تشخیص این اتفاق در عمل دشوار است زیرا فازهای آن نیز همزمان در حال تغییر است.
غیبت قمری Spica
ماه سهشنبه -چهارم دی- از مقابل ستاره اسپیکا (Spica) عبور میکند و غیبت ماه ایجاد میکند که از کشورها و مناطقی از جمله شرق چین، ژاپن، کره شمالی، کره جنوبی و غیره قابل مشاهده است؛ غیبت ماه فقط در بخشی از جهان قابل مشاهده خواهد بود، زیرا ماه آنقدر به زمین نزدیک است که موقعیت آن در آسمان تا دو درجه در سراسر جهان متفاوت است.
این پدیده از اصفهان قابل رصد نیست؛ غیبت ماه فقط در بخشی از جهان قابل مشاهده خواهد بود، زیرا ماه آنقدر به زمین نزدیک است که موقعیت آن در آسمان تا دو درجه در سراسر جهان متفاوت است.