به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش رازبقا، از سیاه‌چاله‌های سرگردان که با سرعت در فضا حرکت می‌کنند تا سیاره‌های پنهانی که در حیاط خلوت کیهانی ما قرار دارند، فضا پر از پدیده‌های عجیب و ناشناخته است که دانشمندان در تلاش برای توضیح آنها هستند. در اینجا به پنج مورد از عجیب‌ترین مناظر در جهان و منشأ احتمالی آنها اشاره می‌کنیم.

آیا ممکن است سیاره‌ای نامرئی در حاشیه منظومه شمسی ما وجود داشته باشد؟ آیا سیاه‌چاله‌ها مانند توپ‌های بین کهکشانی در فضا حرکت می‌کنند؟

این سؤالات شاید اولین دلایل مطالعه ستارگان توسط انسان‌ها نباشند، اما با کشفیات عجیب‌تر، دانشمندان مجبور شده‌اند به سؤالاتی عجیب‌تر درباره طبیعت کیهان و حد و مرزهای آنچه ممکن است وجود داشته باشد، بپردازند.

سیاره نهم

سیاره نهم با یک نور ستاره ای در فضا

فراتر از مدار نپتون، موجودی عظیم و مرموز ممکن است از میان حلقه‌ای از اجرام یخی که منظومه شمسی ما را احاطه کرده است، عبور کند. دانشمندانی که این منطقه را مطالعه کرده‌اند، متوجه تغییرات کوچکی در مدار بیش از دوازده جسم سنگی شده‌اند، گویی توسط جاذبه سیاره‌ای غول‌آسا و نامرئی به نام سیاره نهم کشیده می‌شوند.

این سیاره پنهان حدود پنج تا ده برابر جرم زمین دارد و احتمالاً تا ۱۰ هزار سال طول می‌کشد تا یک دور کامل به دور خورشید بزند. اما شواهد قطعی برای وجود سیاره نهم هنوز به دست نیامده است و اگر واقعاً در آنجا باشد، به دلیل فاصله زیاد، با تلسکوپ‌های کنونی قابل تشخیص نیست.

سیاه‌چاله سرگردان

سیاه چاله ی سرگردان در فضا

در آوریل ۲۰۲۳، اخترشناسان برای اولین بار سیاه‌چاله‌ای را کشف کردند که از هر کهکشانی جدا شده و با سرعت ۴۵۰۰ برابر سرعت صوت، همراه با ردی از ستارگان درخشان، در فضا حرکت می‌کند.

این سیاه‌چاله حدود ۲۰ میلیون برابر جرم خورشید است و دنباله درخشان آن به طول حدود ۲۰۰ هزار سال نوری می‌رسد. مشاهدات تلسکوپ کک در هاوایی نشان داد که این دنباله ممکن است با یک کهکشان کوتوله دوردست مرتبط باشد.

سیاره‌های جامبو تلسکوپ جیمز وب

سیاره های جامبو تلسکوپ جیمز وب

در سال ۲۰۲۳، تلسکوپ فضایی جیمز وب بیش از ۵۰۰ سیاره آزاد و سرگردان را در سحابی جبار شناسایی کرد. تقریباً ۸۰ مورد از این سیارات به صورت جفت‌های دوتایی دیده شده‌اند، پدیده‌ای که توضیح واضحی برای آن وجود ندارد.

حباب‌های فرمی

حبابی بنفش در کهکشان

سیاه‌چاله مرکز کهکشان ما ممکن است در آینده نزدیک از بین نرود، اما در گذشته نزدیک رفتار غیرمنتظره‌ای از خود نشان داده است. اخترشناسان شواهدی از انفجارهای عظیم و انرژی زیاد از این سیاه‌چاله را در قالب دو حباب عظیم معروف به حباب‌های فرمی و حباب‌های eROSITA مشاهده کرده‌اند که در مرکز کهکشان قرار دارند.

سوال بزرگ

علامت سوال قرمز در فضا

در سال ۲۰۲۳، تلسکوپ جیمز وب به هنگام مشاهده یک لکه از نور ستاره‌ای به نام هر بیگ-هارو ۴۶/۴۷، چیز عجیبی در پس‌زمینه تصویر کشف کرد: یک گاز داغ به شکل علامت سوال.

رنگ قرمز این علامت نشان می‌دهد که این جرم بسیار قدیمی است. ممکن است یک کهکشان یا چند کهکشان در حال فروپاشی باشند.

۲۲۷۲۲۷

source

توسط spideh.ir