افزایش قیمت برخی از داروها موجب گمانهزنی درباره افزایش تعرفه دارو شده است که رئیس انجمن داروسازان تهران این افزایش را شروعی برای واقعی شدن قیمتها دانست.
به گزارش آنا؛ افزایش قیمت دارو؛ تهدیدی است که بسیاری از مردم خصوصاً قشر کمدرآمد جامعه را نگران کرده است. موضوع حذف ارز ترجیحی طی روزهای گذشته در صدر اخبار کشور قرارگرفت چنانکه که حتی مهدی پیر صالحی در اولین نشست خبری خود بهعنوان رئیس سازمان غذا و دارو، بیشترین نگرانیهای مردم را موضوع دارو، تجهیزات پزشکی و پرداختی بیماران دانست و گفت: یکی از عوامل کمبود دارو، قیمتگذاری دستوری در سالهای اخیر بوده است. همچنین بالا رفتن نرخ ارز ترجیحی، باعث نگرانی ما خواهد شد و باید سازمان برنامه و بودجه، مجلس شورای اسلامی و بیمهها، پایکار باشند تا بیماران دچار مشکل نشوند.
افزایش قیمت در راستای واقعی شدن قیمت داروها است
در روزهای گذشته قیمت برخی مکملها و داروهای غیر بیمهای نیز افزایش پیداکرد که این موضوع باعث نگرانی بسیاری از مردم شد چراکه این افزایش قیمت را مقدمه و پیشزمینهای برای افزایش داروهای اصلی و مصرفی مردم میدانند.
آرش محبوبی رئیس انجمن داروسازان تهران در گفتوگو با خبرنگار آنا در خصوص افزایش قیمت برخی از داروها گفت: این افزایش قیمت در راستای واقعی شدن قیمت داروها است، چراکه مدتهاست دارو افزایش قیمتی متناسب با نرخ ارز و تورم نداشته است و برای تأمین این داروها و جلوگیری از کمبود آنها در بازار، تغییر قیمت اتفاق افتاده است.
وی این افزایش قیمت دارو را با دیگر فرآوردههای مصرفی تولید و حتی افزایش نرخ برق در کشور مقایسه کرد و گفت: فرآوردههای دیگر در کشور نیز افزایش قیمت مشابهی داشتند و ما باید تصمیم بگیریم که داروی با کیفیت را با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار دهیم یا با کمبود دارو در بازار مواجه شویم.
رئیس انجمن داروسازان تهران تأکید کرد: نحوه ارزبری مواد اولیه، بستهبندی و هزینه تولیدات داروها متفاوت است موجب میشود، افزایش قیمت داروها مشابه هم نباشد و آن دسته از داروهایی که ارزبری بیشتری داشتهاند با افزایش قیمت بالاتری مواجه میشوند.
این قیمتگذاریها دولتی است و افزایش قیمت با دستور وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی انجامشده است.
وی در خصوص تأثیر افزایش قیمت ارز بر تعرفههای دارو گفت: قیمتها متناسب با نرخ ارز تغییر میکند ولی با ارز آزاد خریداری مواد اولیه انجام نمیشود و کمیته تعین قیمت دارو نسبت به ارز تخصیص دادهشده به داروها، قیمتگذاری انجام میشود.
محبوبی گفت: نرخ ارز ترجیحی تغییر کرده است اما حذف آن اتفاق نخواهد افتاد. افزایش قیمت دارو اگر همراه با حذف ارز ترجیحی شود پرداخت و خرید آن برای مردم امکانپذیر نیست و بیمهها باید آمادگی داشته باشند تا در پوشش قیمت داروها و کمک به پرداخت هزینهها توسط مردم را انجام دهند.
ابلاغی برای افزایش قیمت دارو به بیمهها نشده است
محمدمهدی ناصحی رئیس سازمان بیمه سلامت مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران هم بابیان اینکه داروهایی که با افزایش قیمت روبهرو بودند، بیمهای نیستند و داروهایی که تحت پوشش بیمه هستند از قبل توسط وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو ابلاغ میشوند.
وی افزود: اگر قیمت دارویی نیاز به تغییر داشته باشد باید متناسب با افزایش قیمت یا واقعی شدن قیمت دارو منابع آن از طریق سازمان برنامهوبودجه تأمین شود.
source