به گزارش صدای بورس،محسن علیزاده در رابطه با حمایت مجلس از بازار سرمایه در برنامه هفتم توسعه و لایحه بودجه ۱۴۰۳ و تجدید ارزیابی شرکتهای بورسی گفت: طبق وعدههای پیشین وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس، قرار است بحث تجدید ارزیابی شرکتهای بورسی در بودجه ۱۴۰۳ مورد بررسی ویژه قرار گیرد که این تصمیم از جمله موارد ضروری است و در صورت اجرا محرک مناسبی برای بازار سرمایه خواهد بود.
شفافیت عملکرد شرکتها
وی افزود: با این اتفاق، سود واقعی برای سهامداران شفاف میشود و شرکتها را برای سرمایهگذاران قابل تحلیل میکند برهمین اساس، در برنامه هفتم توسعه به دنبال آن هستیم و انتظار میرود در بودجه ۱۴۰۳ هم به آن پرداخته شود.
علیزاده اظهار داشت: زمانی که شرکتها اقدام به تجدید ارزیابی دارایی و بهروزشدن داراییهای خود میکنند به نحو بهتر و شایستهتری میتوانند در حوزه طرحهای توسعهای و نیز افزایش سرمایههای آتی آنها از محل سود انباشته یا مطالبات و آورده نقدی ورود کرده و نسبت به سرمایهگذاری مجدد اقدام کنند.
محرک بازار سرمایه
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه با پیشنهادی که در کمیسیون تلفیق آورده شده بود تنها شرکتهای دولتی را ملزم به تجدید ارزیابی میکرد، اما در مجلس به دنبال این هستیم که تمام شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار بتوانند حداقل هر سه سال یکبار تجدید ارزیابی شوند که این تصمیم مناسبی برای بازار سرمایه است.
شرایط بهتر برای تصمیمگیری سرمایهگذاران
وی در ادامه عنوان کرد: مزیت تجدیدارزیابی، بروزرسانی و نزدیک شدن داراییهای غیرجاری شرکتها به واقعیت است و بازار سهام در صورت درنظرگرفتن سایر متغیرها و نیز ویژگی تجدید ارزیاییها میتواند از این فرصت استفاده کرده و شرایط بهتری را برای تصمیمگیری سرمایهگذاران فراهم کند.
به گفته عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس، به طور کلی، مجلس برای موضوعاتی که تاثیر بسیار با اهمیتی در بازار سرمایه دارد و بتواند همراهی بیشتری با سیاستهای این بازار داشته باشد، تلاش خواهد کرد.
گفتنی است؛ تجدید ارزیابی شامل به روزرسانی داراییهای غیرنقدی یک بنگاه تجاری است. بر اساس استانداردهای حسابداری، داراییهای غیرجاری بنگاههای اقتصادی بر مبنای بهای تاریخی در دفاتر ثبت میشوند و با توجه به تورم حاکم در اقتصاد، هر چه از زمان این ثبت بیشتر میگذرد اختلاف بین ارزش دفتری و ارزش بازاری افزایش خواهد یافت.
افزایش سرمایه شرکتهای بورسی از طریق تجدید ارزیابی داراییها منجر به رقیق شدن قیمت سهام شرکتها میشود که بازار این موضوع را به عنوان مسالهای مثبت تلقی میکند و باعث افزایش ارزش بازار شرکتها خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه،زمانی که شرکتها اقدام به تجدید ارزیابی دارایی و به روز شدن داراییهای خود میکنند به نحو بهتر و شایستهتری میتوانند در حوزه طرحهای توسعهای و نیز افزایش سرمایههای آتی آنها از محل سود انباشته یا مطالبات و آورده نقدی ورود کرده و نسبت به سرمایهگذاری مجدد اقدام کنند.