در نشست شورای راهبری سامانه سخا در استان اصفهان، ابراهیم باغبانی با تأکید بر محرمانه بودن اطلاعات خانوارها در این سامانه، اعلام کرد که دادههای ثبتشده بهصورت کاملاً امن در اختیار خیریهها و دستگاههای مرتبط قرار خواهد گرفت. وی توضیح داد که هر سازمان تنها به اطلاعات نیازمندان خود دسترسی خواهد داشت و سامانه تنها به استعلامهای مربوط به خدمات دریافتی نیازمندان پاسخ میدهد، بدون اینکه اطلاعات سایر دستگاهها در اختیار دیگران قرار گیرد.
باغبانی، رئیس مرکز پایش فقر کمیته امداد، افزود که تاکنون ۵۷۰ مرکز نیکوکاری در این سامانه ثبتنام کردهاند. این سامانه به عنوان یک پلتفرم تسهیلگر برای خیریهها عمل میکند و تمدید مجوز خیریهها منوط به ثبتنام در آن شده است. وی همچنین به قابلیت نظرسنجی از مددجویان و ارزیابی میزان رضایت آنها اشاره کرد و گفت که این سامانه قادر است به ۱۰۰ نوع نیاز مددجویان در حوزههای مختلف از جمله ورزشی، مشاوره، فرهنگی، تفریحی و آموزشی پاسخ دهد.
وی در ادامه بیان کرد که برای افزایش اثربخشی اقدامات خیرخواهانه، مطالعاتی در زمینه روشهای مبارزه با فقر در ۱۵ کشور اروپایی و آسیایی انجام شده است. بر اساس این مطالعات، برنامهریزیهایی در سه حوزه شناسایی نیازمندان، ارائه خدمات و همکاری با گروههای جهادی و خیریهها صورت گرفته است. باغبانی تأکید کرد که تمام افرادی که تحت پوشش دستگاههای حمایتی قرار دارند و در سه دهک پایین درآمدی هستند، بهعنوان مددجویان کمیته امداد در نظر گرفته میشوند.
وی همچنین اعلام کرد که حدود ۹۰ درصد از مددجویان کمیته امداد در سه دهک پایین درآمدی قرار دارند و توان اقتصادی آنها با ۹۶.۵ درصد از فقرای خارج از کمیته امداد برابری میکند. با جمعآوری دادهها از ۱۰۸۰ نقطه در کشور، سامانه سخا راهاندازی شده است تا مددجویان هر دستگاهی بتوانند از امکانات آن برای تأمین حداقل هزینههای زندگی خود استفاده کنند.
باغبانی در پایان یادآور شد که این سامانه در استان البرز با ثبت اطلاعات ۵۰ هزار خانوار آغاز به کار کرده است و در آن مشخص میشود که هر مددجو از چه خیریههایی و چه نوع خدماتی دریافت کرده است. همچنین نیکوکاران میتوانند از طریق این سامانه به خیریههای مورد نظر خود کمک کنند.