به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از خبرگزاری سما فلسطین، «امیت سیگال»، خبرنگار شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی، اعلام کرد که ایتمار بن گویر، وزیر امنیت داخلی این رژیم، در حال بررسی امکان استعفا است.

همچنین، روزنامه صهیونیستی «یسرائیل هیوم» (اسرائیل امروز) که یک روزنامه خصوصی محسوب می‌شود، به نقل از مشاور بنیامین نتانیاهو تأکید کرد که به نظر می‌رسد بن گویر تصمیم به استعفا گرفته است.

بن گویر پیش از این تهدید کرده بود که در صورت اجرای توافق آتش‌بس و تبادل اسرا با حماس، از دولت ائتلافی نتانیاهو استعفا خواهد داد. این استعفا می‌تواند به فروپاشی کابینه ائتلافی نتانیاهو و برگزاری انتخابات زودهنگام در کنست (مجلس رژیم صهیونیستی) منجر شود.

وی یک روز پیش از اعلام آتش‌بس (۲۵ دی‌ماه) اعلام کرده بود که مخالف توافق آتش‌بس و توقف جنگ در نوار غزه است و چنین توافقی را به معنای تسلیم اسرائیل در برابر حماس دانسته بود.

بن گویر در ویدیویی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد، از «بزالل اسموتریچ»، وزیر دارایی این رژیم و همکارش در ائتلاف کابینه، خواست تا در این موضع از او حمایت کند و در صورت نهایی شدن توافق آتش‌بس، از کابینه کناره‌گیری کند.

وی که به شدت خشمگین به نظر می‌رسید، خطاب به اسموتریچ گفت: «بیا پیش نخست‌وزیر (بنیامین نتانیاهو) برویم و به او بگوییم که اگر این توافق را امضا کند، از کابینه کناره‌گیری خواهیم کرد.»

حزب «عوتسما یهودیت» به رهبری بن گویر و حزب «صهیونیسم دینی» به رهبری اسموتریچ، در قالب یک لیست مشترک وارد کنست شده‌اند، اما این دو حزب جدا از هم عمل می‌کنند. اسموتریچ پیش از این مخالفت خود با توافق آتش‌بس را اعلام کرده بود، اما برخلاف بن گویر، تهدیدی مبنی بر براندازی کابینه نکرده بود.

کارشناسان مسائل رژیم صهیونیستی معتقدند که اسموتریچ درخواست بن گویر را قبول نخواهد کرد، زیرا انحلال کابینه به نفع او نیست و نتایج نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که شانس او برای کسب حد نصاب آرا بسیار کم است. بنابراین، اگر از کنست خارج شود، بازگشت به آن دشوار خواهد بود.

محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر، در تاریخ ۲۶ دی‌ماه ۱۴۰۲ از موفقیت تلاش‌ها برای آتش‌بس در غزه خبر داد و اعلام کرد که طرف‌های فلسطینی و اسرائیلی با توافق آتش‌بس در نوار غزه موافقت کرده‌اند.

وی افزود که اجرای این توافق از روز یکشنبه ۱۹ ژانویه آغاز خواهد شد و بر اساس آن، حماس ۳۳ اسیر را در ازای آزادی اسرای فلسطینی آزاد خواهد کرد.

رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه آغاز کرد که منجر به ویرانی‌های گسترده، قحطی مرگبار و شهادت و زخمی شدن هزاران فلسطینی، به‌ویژه زنان و کودکان، شد.

با وجود تمامی این جنایت‌ها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرده است که پس از بیش از یک سال جنگ علیه ساکنان غزه، نتوانسته به اهداف خود، یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسرای صهیونیست از نوار غزه، دست یابد.

توسط spideh.ir