به گزارش همشهری آنلاین، یک هواپیمای بوئینگ ۷۳۷-۸۰۰ که از بانکوک، پایتخت تایلند، به سمت شهرستان «موان» در جنوب غرب کره جنوبی در حال پرواز بود، هنگام تلاش برای فرود در فرودگاه بین‌المللی موان، با قسمت زیرین خود به زمین برخورد کرد. پس از این حادثه، هواپیما از باند خارج شد و با برخورد شدید به یک دیوار بتنی در انتهای باند، دچار آتش‌سوزی شد.

در این حادثه که به عنوان یکی از بدترین فجایع هوایی در خاک کره جنوبی ثبت شده است، تنها دو نفر از خدمه که در قسمت انتهایی هواپیما حضور داشتند، جان سالم به در بردند.

بر اساس اظهارات مقامات کره جنوبی، حدود چهار دقیقه قبل از سقوط مرگبار، یکی از خلبانان از برخورد با یک پرنده خبر داد و وضعیت اضطراری اعلام کرد. پس از آن، هواپیما شروع به دور زدن کرد و تلاش کرد تا در انتهای مخالف باند فرود بیاید. همچنین، دو دقیقه قبل از تماس اضطراری خلبان، کنترل ترافیک هوایی به دلیل حضور پرندگان در منطقه هشدارهایی صادر کرده بود.

به گزارش رویترز، بازرسان در ماه جاری (ژانویه ۲۰۲۵) پس از انجام بخشی از تحقیقات درباره این سانحه اعلام کردند که پرهای پرنده روی یکی از موتورهای هواپیما که از محل حادثه بازیابی شده بود، یافت شده است. علاوه بر این، فیلم‌های ویدئویی نیز نشان می‌دهند که یک پرنده به موتور هواپیما برخورد کرده است. با این حال، وزارت حمل و نقل کره جنوبی هنوز در مورد وجود پر و خون در هر دو موتور اظهار نظر نکرده است.

در گزارش‌های قبلی نیز اشاره شده بود که دو جعبه سیاه هواپیما، که ابزارهای کلیدی برای یافتن علت سقوط هستند، حدود چهار دقیقه قبل از وقوع حادثه از کار افتاده‌اند. این موضوع باعث شده است که تحقیقات با چالش‌های جدی مواجه شود. سیم جی دونگ، محقق سابق تصادفات وزارت حمل و نقل، در این باره گفت که از دست رفتن داده‌ها در چنین شرایط حساسی بسیار شوکه‌کننده است و احتمال می‌دهد که در آن لحظه تمامی سیستم‌های برقی، از جمله برق پشتیبان، قطع شده باشد. هرچند این اتفاق بسیار نادر است.

برخورد پرندگان به هر دو موتور هواپیما نیز در صنعت هوانوردی جهانی پدیده‌ای نادر محسوب می‌شود. با این حال، مواردی وجود داشته است که خلبانان توانسته‌اند هواپیما را در چنین شرایطی بدون تلفات جانی فرود بیاورند. از جمله این موارد می‌توان به فرود معروف به «معجزه در رودخانه هادسون» در سال ۲۰۰۹ در ایالات متحده و فرود موفقیت‌آمیز یک هواپیما در مزرعه ذرت در سال ۲۰۱۹ در روسیه اشاره کرد.

توسط spideh.ir