درمان آرتروز مفصل زانو با محصول دانش‌بنیان گیاهی

یک شرکت دانش‌بنیان موفق به تولید محصولی گیاهی شده که علاوه بر درمان آرتروز مفصل زانو اثری از درد باقی نمی‌گذارد و هیچ عوارضی ندارد.

خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ آرتروز مفصل زانو به معنای از بین رفتن غضروف مفصلی است و این بیماری سن نمی‌شناسد و به روش زندگی و ژنتیک افراد بستگی دارد؛ بنابراین جوانان هم ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.

برای درمان بیماری آرتروز مفصل زانو روش‌های متعددی پیشنهاد کرده‌اند و این بیماری حتی موجب زمین‌گیر شدن بسیاری از افراد شده، اما یک شرکت دانش‌بنیان موفق به تولید محصولی گیاهی با خاصیت ضد درد آرتروز زانو و مفاصل شده است، ترکیبات این پماد گیاهی فوق‌العاده مؤثر را فلاونوئیدها، ترکیبات پلی فنول، آلکالوئیدها، تانن‌ها، ساپونین‌ها و اسید‌های چرب آلی مانند امگا – ۳ تشکیل می‌دهند.

این پماد گیاهی خاصیت درمانی شدیدی دارد و در حقیقت ضد درد است و از بروز دوباره درد ناشی از آرتروز زانو و مفصل جلوگیری می‌کند.

خبرنگار آنا برای بررسی فعالیت‌ها و محصولات این شرکت دانش‌بنیان مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خلخال، گفت‌و‌گویی را با «علی شفقت لنبر» مدیرعامل شرکت و عضو هیئت  علمی این دانشگاه ترتیب داده است که مشروح این گپ و گفت در پی می‌آید:

از تولید ژل دافع پشه تا اجرای ۳۱ طرح پژوهشی درون‌دانشگاهی

آنا: درباره شرکت دانش‌بنیان و زمینه کاری آن توضیح دهید.

شفقت لنبر: شرکت دانش‌بنیان سال ۱۳۹۴ تأسیس شد و فعالیت‌های خود را در زمینه تحقیق و آنالیز مواد متشکله گیاهان با محور گیاهان دارویی آغاز کرد، سال ۹۶ طرح فرمولاسیون و ساخت فرآورده گیاهی «آرتریتان»، پماد گیاهی با خاصیت ضد درد آرتروز زانو و مفاصل را ارائه و داوری آن توسط ستاد دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مورد ارزیابی قرار گرفت.

در نهایت موفق به اخذ رتبه دانش‌بنیانی نوپا نوع ۲ شدیم و در تقسیم‌بندی اخیر دارای رتبه دانش‌بنیانی نوپاست.

آنا: از چه زمانی فعالیت خود را آغاز کردید و تاکنون چه موفقیت‌هایی در مسیر حاصل شده و چه دستاورد‌هایی داشته‌اید؟

شفقت لنبر: فعالیت ما از همان زمان تأسیس شرکت دانش‌بنیان آغاز شد و تاکنون موفق به فرمولاسیون و ساخت پماد گیاهی شده‌ایم، محصول دیگر، ژل دفع پشه «آسن» دافع پشه آئدس بوده و اخذ مجوز آن در مراحل نهایی است.

 ارگان‌های صادرکننده مجوزها سختگیری می‌کنند

آنا: زمینه فعالیت و نوع محصول شرکت دانش‌بنیان شما چیست؟

شفقت لنبر: فعالیت شرکت تحقیقات درباره ترکیبات متشکله و مواد مؤثره موجود در گیاهان دارویی است؛ مانند ترکیبات موجود در اسانس و عصاره گیاهان که دارای فعالیت بیولوژیکی هستند، ازجمله فلاونوئیدها، ترکیبات پلی فنول، آلکالوئیدها، تانن ها، ساپونین‌ها و اسید‌های چرب آلی مانند امگا -۳ که این فرآورده‌ها در حوزه سلامت و بهداشت قرار دارند و در فرمولاسیون و ساخت انواع دارو‌ها و سایر فرآورده‌های آرایشی – بهداشتی و صنایع غذایی به‌کار می‌روند.

آنا: آیا شرکت دانش‌بنیان شما در کسب درآمد‌های غیرشهریه‌ای دانشگاه نقشی داشته و دانشگاه سهمی از فعالیت شما دارد؟

شفقت لنبر: بله. با توجه به آیین‌نامه‌های جدید و بخشنامه مالکیت فکری دانشگاه، درصدی از مالکیت فکری، سهم دارایی فکری دانشگاه است، به‌عنوان مثال در موضوع تجاری‌سازی محصولات علاوه بر سهم مربوط به دارایی فکری چنانچه دانشگاه بتواند به طرق مختلف سرمایه‌گذاری کند، اعم از اجاره محل فعالیت، تأمین نیروی انسانی و سرمایه‌گذاری نقدی، طبعاً براساس قرارداد مشترک، درآمد‌های غیرشهریه‌ای نیز کسب خواهد کرد.

آنا: محصول شرکت دانش‌بنیان شما چه نیازی از نیاز‌های مردم و کشور را برطرف می‌کند؟

شفقت لنبر: پماد گیاهی برای تمامی افراد مبتلا به درد زانو، مفاصل و درد‌های استخوانی مؤثر است و محصول دوم (ژل دفع پشه) برای تمامی افراد جامعه به‌منظور در امان ماندن از گزش نیش پشه‌ها بخصوص آئدس که تب دنگی ایجاد می‌کند، مفید است.

محصول دیگر «نانوکولر‌های شیمیایی» هستند که در این شرکت موفق به تولید آنها با روش نانوتکنولوژی شده‌ایم، این مواد قادرند با مکانیسم اینترکشن بین ماده و انرژی، گرمای حاصل از تابش نور خورشید را کاهش داده و در تابستان، فضای داخلی ساختمان‌ها را خنک کند.

کاهش ۱۳ درجه‌ای دما سبب خاموش شدن کولر‌های مکانیکی و گازی می‌شود؛ بنابراین در مصرف برق صرفه‌جویی خواهد شد، در نتیجه این مواد با چنین ظرفیتی به‌طور غیرمستقیم به موضوع محیط زیست، کاهش آلودگی‌ها، مشکلات حاصل از گاز‌های گلخانه‌ای و اینورژن کمک می‌کند.

آنا: نواقص و کمبود‌ها در راه تجاری‌سازی محصولات فناور را بیان کنید.

شفقت لنبر: نبود سرمایه کافی، سختگیری‌های مربوط به ارگان‌های صادرکننده مجوزها، به‌خصوص سازمان غذا و دارو و نبود اطمینان کافی در بازار مصرف را می‌توان از نواقص و کمبودها در راه تجاری‌سازی محصولات فناور برشمرد.

آنا: آیا حمایت لازم را از سوی دانشگاه، مراکز و نهاد‌های مربوط با مأموریت خود داشته‌اید و انتظارتان از مسئولان چیست؟

شفقت لنبر: تا حد بسیار ناچیز حمایت می‌شود، در مسیر پیش رو در برخی مواقع کم‌کاری صورت می‌گیرد و موجب توقف پیشرفت می‌شود. متأسفانه در دانشگاه کار به‌طول می‌انجامد و گاهی فراموش می‌شود و به دلیل کمبود منابع مالی در واحدهای دانشگاهی، حمایت مالی انجام نمی‌شود.

با توجه به نبود منابع مالی کافی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی انتظار می‌رود از سوی صندوق پژوهش و فناوری سازمان مرکزی حمایت‌های مالی در قالب وام‌های بلاعوض یا تسهیلات کم‌بهره در اختیار فناوران دانشگاه قرار گیرد، اما متأسفانه به درخواست‌های ما ترتیب اثر داده نمی‌شود.

آنا: برای رشد و شکوفایی مراکز رشد در دانشگاه آزاد چه پیشنهادی دارید؟

شفقت لنبر: در این زمینه تأمین بودجه کافی لازم است و استدعا دارم مسئولان پس از شناخت مسائل و مشکلات موجود در این زمینه، برای رفع مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان اقدامات لازم را انجام دهند تا با پشت سر گذاشتن موانع و مشکلات بتوانیم پیشرفت کنیم و به اهداف موردنظر برسیم.

به گزارش آنا، علی شفقت لنبر، دارای مدرک تحصیلی دکتری تخصصی رشته شیمی آلی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خلخال با مرتبه علمی استادتمام پایه ۲۱، پژوهشگر برتر کشوری و استانی و اندیس هرش برابر ۱۶ (H-INDEX=۱۶) در اسکاپوس و H برابر ۲۴ در گوگل اسکولار است.

source

توسط spideh.ir