آرمان امروز : به طور طبیعی پیش از سفرهای راهبردی و دیپلماتیک مسئولان عالیرتبه، بازیگران سیاسی هر کشوری به تبیین ابعاد و اهمیت آن سفر برای منافع ملی میپردازند و علاوه بر این از هر اقدامی که موجب تضعیف هیات کشورشان و کاهش قدرت چانهزنی آنها در آن سوی مرزها شود، خودداری میکنند. اما شوربختانه این وفاق بدیهی پیش از سفر پزشکیان به روسیه وارونه شد تا بار دیگر «منافع ملی» از سوی اقلیتی خود اکثریت پندار قربانی «منافع محفلی» شود!
در پارادایم ایدهپردازان و بازیگران این رویکرد وارونه که به بهانههای متعدد انگشت اتهاماتی از قبیل «سازشکار بودن» و «غربگرایی» را به سمت رئیسجمهوری نشانه می گیرند که منادی وفاق ملی و دوری از دعوا و اختلاف بوده و همگان را به پایبندی به آن دعوت می کند، بیان جملاتی مانند «ایران اصولا آماده گفتوگو با دولت دوم ترامپ است» و «ایران هرگز طرحی برای ترور ترامپ نداشته و نخواهد داشت» در گفتگو با یک شبکه خارجی مصداق پرهیاهویی برای اتهامات اثبات نشده و تخریب رئیس جمهور کشور و منتخب مورد علاقه مردم است.
خالص سازان درحالی رئیس جمهور و شخص دوم کشور را مورد هجمه قرار داده و در رسانه بدون مخاطب خود به آن آب و رنگ می دهند که پزشکیان در این عبارات به صورت کاملا سرراست از بیتعهدی دولت اول ترامپ در مذاکرات برجامی انتقاد کرده است که یادآور خروج غیرمسئولانه ترامپ از یک توافق چندجانبه و بکارگیری تحریمهای حداکثری علیه مردم ایران است. تحریمهایی که تلخترین فراز زندگی ایرانیان را در قریب به نیم قرن گذشته را رقم زد و آثار آن همچنان گریبانگیر جامعه ایرانی است. در چنین فضایی اگر یک رئیسجمهور مردمی از باز بودن باب مذاکره سخن بگوید قطعا برای پیشگیری از تکرار بدعهدیهای گذشته، اصول سهگانه عزت، حکمت و مصلحت را به عنوان پیشنیاز مذاکره «شرافتمندانه» و همچنین پایان دادن به رنج مردم کشور از سالها تحریم ظالمانه را در نظر گرفته است.
در همین چارچوب وزیر خارجه نیز در گفتگوی تلویزیونی سهشنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ در پاسخ به برخی نگرانیها درباره احتمال مذاکره مستقیم بین ایران و آمریکا تصریح کرد: «وزارت خارجه، تصمیم نظام را اجرا خواهد کرد و بر اساس رویکردهای طرف مقابل سیاست خود را تنظیم میکنیم. همواره بر مذاکرات شرافتمندانه و عزتمندانه و بر اساس احترام متقابل تاکید کردهایم، نه مذاکراتی که بر اساس زور و فشار باشد. به نظر ما فرمولی که در برجام وجود داشت یعنی «اعتمادسازی در برابر رفع تحریمها» همچنان معتبر است.» بهانه غوغاسالاران علیه پزشکیان در این روزهای حساس صرفه محدود به هجمه علیه چند عبارت وی با NBC نیست و درست ۲ روز پیش از انتشار گفت و گوی رئیسجمهور با یک شبکه آمریکایی، نمایندگان جریان خالصساز و شکست خوردگان انتخابات به بهانه مخالفت با تصمیمات دولت پزشکیان و برخی از اعضای کابینه وی یکی از پرحاشیهترین جلسات صحن علنی مجلس را در ماههای اخیر رقم زدند.
در جلسه علنی دوشنبه ۲۴ دی ماه ۱۴۰۳ محمدتقی نقدعلی در تذکری با اشاره به آغاز رسیدگی مجدد دو لایحه پالرمو و CFT کنوانسیون FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام خطاب به رئیس مجلس گفت: «تقاضا میکنم برای صیانت از مجلس و همچنین پاسخ به مطالبه ملت ایران از ما و برای اینکه سود و فایده این مساله برای همه مشخص شود و پس فردا فردی نگوید که پالرمو، CFT و FATF را در پشت درهای بسته تصویب کردند و هزار مشکل پیش نیاید، تدبیری اتخاذ شود تا یا اینکه درباره مذاکرات مجمع اذن گرفته شود و به صورت شفاف در منظر کل ملت ایران پخش کنند و همه بدانند که در مملکت چه اتفاقی میافتد یا اینکه مجلس در این زمینه نقشی را بر عهده بگیرد چرا که ما مجدداً به حوزه انتخابیه میرویم و ۱۰ روز دیگر میآییم و میبینیم که آش را با جایش بردند و ما هم هیچ پاسخی نداریم.»
عبارت «آش را با جایش بردند» در حالی از سوی این عضو جبهه پایداری مطرح میشود که مرجع تصمیمگیری در این زمینه مجمع تشخیص مصلحت نظام است و البته با اذن رهبر انقلاب بررسی دوباره لوایح الحاقی FATF را در دستور کار خود قرار داده است. در این میان دولت چهاردهم صرفا از رهبر انقلاب بررسی مجدد این لوایح را درخواست کرده و رهبری نیز بنا به مصالح عمومی کشور با این درخواست موافقت کردهاند. نهاد مسئول رسیدگی به درخواست مذکور نیز متشکل از همه جریانهای سیاسی فعال درون حاکمیت از جمله جریان اقلیت است. حال با کنار هم قرار دادن این فکتهای ساده چه کسی قرار است آش را با جایش ببرد تا جبهه پایداری پاسخی برای مردم نداشته باشد!
source