مرکز آمار ایران در جدیدترین گزارش خود به بررسی وضعیت تورم تولیدکنندگان بخش مرغداری‌های صنعتی پرداخته است. بر اساس این گزارش، شاخص تورم تولیدکننده در بخش مرغداری‌های صنعتی کشور در آذرماه ۱۴۰۳ به عدد ۱۵۲۱.۸ رسیده است. این رقم نسبت به ماه قبل کاهشی ۴.۷ درصدی و در مقایسه با ماه مشابه سال قبل افزایشی ۷.۸ درصدی را نشان می‌دهد. همچنین، میانگین شاخص قیمت در ۱۲ ماه منتهی به آذرماه ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل ۲۰.۴ درصد رشد داشته است.

### کاهش تورم ماهانه
بررسی داده‌ها حاکی از آن است که تورم تولیدکننده در بخش مرغداری‌های صنعتی در آذرماه ۱۴۰۳ نسبت به ماه قبل ۴.۷ درصد کاهش یافته است. این کاهش در مقایسه با رقم ۱.۱ درصدی ماه قبل، ۵.۸ واحد درصد کمتر شده است. در میان اقلام مختلف این بخش، بیشترین افزایش تورم ماهانه مربوط به تخم‌مرغ نطفه‌دار با ۳.۵ درصد و بیشترین کاهش مربوط به جوجه یک‌روزه با ۸.۱ درصد بوده است.

### کاهش تورم نقطه به نقطه
تورم تولیدکننده در بخش مرغداری‌های صنعتی در آذرماه ۱۴۰۳ نسبت به ماه مشابه سال قبل ۷.۸ درصد ثبت شده است. این رقم در مقایسه با ۱۳.۱ درصد ماه قبل، کاهشی ۵.۳ واحد درصدی را نشان می‌دهد. به عبارت دیگر، میانگین قیمت دریافتی تولیدکنندگان محصولات مرغداری در داخل کشور نسبت به ماه مشابه سال قبل ۷.۸ درصد افزایش یافته است. در این بخش، بیشترین تورم نقطه به نقطه مربوط به تخم‌مرغ نطفه‌دار با ۴۶.۶ درصد و بیشترین کاهش مربوط به کود با ۸.۵ درصد بوده است.

### کاهش تورم سالانه
تورم تولیدکننده در بخش مرغداری‌های صنعتی در ۱۲ ماه منتهی به آذرماه ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل ۲۰.۴ درصد بوده است. این رقم در مقایسه با ۲۳.۹ درصد ماه قبل، کاهشی ۳.۵ واحد درصدی را نشان می‌دهد. در میان اقلام مختلف، کمترین تورم سالانه مربوط به کود با ۰.۴ درصد و بیشترین آن مربوط به تخم‌مرغ نطفه‌دار با ۵۳.۷ درصد بوده است.

همچنین، مرغ گوشتی بیشترین سهم را در تولید مرغداری‌های صنعتی کشور دارد که تورم سالانه آن به ۱۳.۲ درصد رسیده است. این رقم کمتر از میانگین شاخص کل تورم در این صنعت است.

توسط spideh.ir