رئیس ناظر بر دهمین دوره انتخابات نظام مهندسی ساختمان و مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان از پایان فرآیند بررسی این انتخابات در سراسر کشور خبر دادند. لهون اسدی، مدیرکل دفتر توسعه مهندسی ساختمان، در یک نشست خبری اعلام کرد که این دوره از انتخابات با موفقیت به پایان رسیده است.
اسدی با اشاره به مشارکت گسترده در این انتخابات، اظهار داشت که بیش از ۲۴۲ هزار نفر از ۵۷۷ هزار عضو جامعه مهندسی در این رقابتها شرکت کردند. وی همچنین از حضور بیش از ۱۸۰۰ نامزد تأییدشده خبر داد و افزود که در ۱۵ استان هیچ شکایتی ثبت نشد و در سایر استانها نیز تمامی شکایات توسط هیئتهای اجرایی و استانی بررسی و رسیدگی شدند.
رئیس ناظر بر انتخابات دهمین دوره نظام مهندسی ساختمان، این سازمانها را بزرگترین تشکل غیردولتی کشور خواند و از مشارکت ۵۸ درصدی رأیدهندگان دارای پروانه اشتغال در این دوره خبر داد. این رقم در دوره قبل ۵۲ درصد بود.
اسدی همچنین به برگزاری این انتخابات به صورت تمامالکترونیکی اشاره کرد و گفت: نرخ مشارکت در دورههای قبل و در سال ۱۳۹۷ در کل کشور ۲۲ درصد و در تهران ۸ درصد بود، اما در این دوره این رقم به ۴۹ درصد رسید. بیشترین مشارکت در استان ایلام با ۷۲ درصد و کمترین در سیستان و بلوچستان با ۲۱ درصد ثبت شد. در تهران نیز ۳۶ هزار رأی ثبت شد که نسبت به دوره قبل افزایشی چهار هزار رأیدهنده را نشان میدهد.
وی برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی را فرصتی برای مشارکت نمایندگان تمامی شهرستانها در هیئت مدیره هر استان دانست و تأکید کرد که این روش به توزیع مناسب حضور شهرستانیها در هیئت مدیره استانها کمک کرده است.
اسدی همچنین از حضور دو وزیر، یک معاون رئیسجمهور و یک شهردار سابق در این دوره از انتخابات خبر داد و افزود که در تهران ۱۲۲ نفر از طیفهای مختلف در دور دوم ثبتنام حضور یافتند.
وی در ادامه به بالاترین میزان رأی در استان خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: در این استان، بالاترین درصد مشارکت با ۵۲ درصد متعلق به یک خانم بود و بیش از ۱۰ هزار نفر به سه زن در این استان رأی دادند.
اسدی همچنین به فرصت پنجروزه هیئت اجرایی برای دریافت شکایات و هفتروزه هیئتهای نظارت استانی اشاره کرد و گفت که شکایات دستهبندی و به بخشی از آنها رسیدگی شده و مابقی نیز در حال بررسی است.
حامد مانیفر، مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی، نیز در این نشست با اشاره به نیاز ساختمانها به توجه ویژه فناورانه، گفت: ساختمانها بزرگترین مصرفکننده انرژی در کشور هستند و در ساعات پیک مصرف تا ۶۰ درصد افزایش مییابد. وی افزود که صدور خدمات فنی و مهندسی بدون نگاه فناورانه ممکن نیست و برای حضور در بازار جهانی باید این رویکرد توسعه یابد.
مانیفر به برگزاری الکترونیکی انتخابات دهمین دوره هیئت مدیره نظام مهندسی ساختمان اشاره کرد و گفت: مهندسی ساختمان موضوعی است که همه اقشار با آن درگیرند و انتظار دارند جامعهای فناور با چشماندازی رو به جلو در آن فعالیت داشته باشد.
وی همچنین تأکید کرد که عمده سرمایههای افراد در جامعه صرف خرید یا اجاره مسکن میشود و این امر توسط مهندسان برنامهریزی و اجرا میشود. بنابراین، سازمانهای نظام مهندسی ساختمان باید تلاش خود را برای انجام فعالیتهای خود بهصورت نوآورانه و فناورانه افزایش دهند.
مانیفر در پایان گفت: در این دوره از انتخابات به تمامی شائبهها و اعتراضات رسیدگی شد و معترضان با رضایت جلسات را ترک کردند، که این خود یکی از بزرگترین سرمایههای اجتماعی ایجادشده در این حوزه است.