طرز تهیه خورش به
زمان آمادهسازی: ۳۰ دقیقه
زمان پخت: ۱ ساعت
تعداد نفرات: ۴ نفر
مواد لازم:
گوشت: ۴۰۰ گرم
پیاز متوسط: ۱ عدد
میوه به: ۳۰۰ گرم
آلو خورشتی: ۱۰ تا ۱۲ عدد
شکر و آبلیموی تازه: هر کدام ۱ قاشق غذاخوری
رب گوجهفرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
لپه: دو سوم لیوان
زعفران دمکرده: یک سوم لیوان
روغن: به میزان لازم
دارچین، پودر سیر و نمک: به میزان لازم
زردچوبه: ۲ قاشق چایخوری
مراحل پخت:
۱. ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید. سپس زردچوبه را اضافه کنید و هم بزنید تا بوی خامی آن از بین برود.
۲. گوشت را به قطعات متوسط خرد کرده و به پیاز اضافه کنید. پودر سیر، فلفل سیاه و زردچوبه را نیز به آن بیفزایید و مواد را تفت دهید.
۳. حدود یک لیتر آب به گوشت اضافه کنید تا بپزد. رب گوجهفرنگی را کمی در روغن تفت داده و به خورش اضافه کنید.
۴. میوه به را به قطعات درشت خرد کنید و همراه با آلو بخارا و دارچین به خورش اضافه نمایید. پس از جا افتادن خورش، زعفران دمکرده را به آن بیفزایید و بعد از نیم ساعت خورش را از روی حرارت بردارید.
نکته: این خورش معمولاً با گوشت گوسفند یا گوساله تهیه میشود، اما میتوان از گوشت بوقلمون، مرغ یا حتی به صورت کاملاً گیاهی و بدون گوشت نیز آن را آماده کرد.