دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین ایالات متحده، روز دوشنبه پس از انجام مراسم سوگند، یک دستور اجرایی را امضا کرد که بر اساس آن، مجوزهای امنیتی ۵۰ مقام ارشد اطلاعاتی و دولتی سابق لغو شد. اکثر این افراد از اعضای حزب جمهوریخواه بودند که به همکاری با کمپین انتخاباتی جو بایدن، رئیسجمهور سابق آمریکا، در سال ۲۰۲۰ متهم شده بودند. این همکاری با هدف بیاعتبار کردن گزارشهای مربوط به ایمیلهای هانتر بایدن، پسر جو بایدن، در هفتههای پایانی رقابتهای انتخاباتی آن سال صورت گرفته بود.
تمام این مقامات، به جز یک نفر، در آن زمان نامهای را امضا کردند که در آن صحت اطلاعات موجود در لپتاپ هانتر بایدن را زیر سوال بردند. آنها در این نامه ادعا کردند که افشای محتوای ایمیلهایی که ظاهراً متعلق به هانتر بایدن بوده، نشانههای روشنی از یک عملیات اطلاعاتی روسیه را دارد. ترامپ همچنین مجوز امنیتی جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق خود را که پس از ترک دولت او به یکی از منتقدان سرسخت این رئیسجمهور تبدیل شده بود، لغو کرد.
سخنگوی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) اعلام کرد که این سازمان از دستور اجرایی رئیسجمهور برای لغو مجوزهای امنیتی ۵۰ مقام سابق اطلاعاتی و دولتی که نامه مذکور را امضا کرده بودند، پیروی کرده است. از جمله امضاکنندگان این نامه میتوان به جیمز کلاپر، مدیر سابق اطلاعات ملی، مایکل هیدن، رئیس سابق سیا در دوران جورج دبلیو بوش، و همچنین لئون پانهتا و جان برنان، که در دوره دوم ریاستجمهوری باراک اوباما سیا را هدایت میکردند، اشاره کرد.
بر اساس گزارش شبکه فاکس نیوز، برخی از مقامات سابق دولت ترامپ که نامه مربوط به هانتر بایدن را امضا کرده بودند، نیز در این دستور اجرایی از مجوزهای امنیتی خود محروم شدند. مقامات اطلاعاتی سابق در نامه خود همچنین اظهار داشتند که نمیدانند آیا ایمیلهای موجود در هارد دیسک لپتاپ هانتر بایدن که فعالیتهای تجاری او در اوکراین و چین را نشان میداد، واقعی هستند یا خیر و اینکه آیا روسیه در افشای آنها نقش داشته است یا نه.
آنها سپس با استناد به تجربیات خود ادعا کردند که به شدت مشکوک هستند مسکو پشت انتشار این ایمیلها قرار دارد، زیرا قصد داشته است بر نتیجه انتخابات تأثیر بگذارد. محتوای این ایمیلها در سال ۲۰۲۰ به روزنامه نیویورک پست رسید و برای اولین بار توسط این رسانه آمریکایی منتشر شد.