سالانه ۵۰۰ هزار مورد سقط جنین در کشور گزارش میشود که این موضوع نگرانیهای زیادی را در حوزه سلامت باروری به همراه دارد. عفونت، خونریزیهای شدید و چسبندگیهای رحم از جمله عوارض شایعی است که پس از سقط جنین بروز میکند. این موضوع در نشستی با حضور متخصصان بهداشت باروری و ماماها در بیمارستان شهید اکبرآبادی مورد بررسی قرار گرفت.
در این نشست، کارشناسان بر لزوم افزایش آگاهی خانوادهها و مادران برای پیشگیری از سقط جنین تاکید کردند. سکینه بهبودی، کارشناس ارشد مشاوره در مامایی، اظهار داشت که ناآگاهی یکی از مهمترین دلایل سقط جنین است و بهبود شرایط زندگی میتواند از وقوع این پدیده جلوگیری کند.
مرضیه ابراهیمی، دکترای بهداشت باروری و عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه، نیز اشاره کرد که مشکلات مالی تنها دلیل سقط جنین نیست و دلایل متعددی در این زمینه نقش دارند. وی افزود که مراکز بهداشت و مامایی میتوانند با ارائه خدمات مشاورهای، به کاهش این آمار کمک کنند.
جمیله ملکوتی، استادیار علوم پزشکی تبریز، با اشاره به روند افزایش سن جمعیت در آینده، تاکید کرد که شناسایی مشکلات مادران، ارائه مشاوره و استفاده از توصیههای دینی میتواند مانع از سقط جنین شود. وی همچنین هشدار داد که بیشترین خطر سقط جنین در هفتههای ۴ تا ۶ بارداری وجود دارد.
ماریا صادقی، رئیس جمعیت مامایی، با بیان اینکه تمام سقطهای جنینی در کشور به صورت غیرقانونی انجام میشود، خاطرنشان کرد که عفونت و خونریزی از عوارض شایع این عمل است. وی بر لزوم افزایش فعالیت ماماها در زمینه آموزش و پیشگیری تاکید کرد.
شهلا خسروی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، نیز اظهار داشت که پدران نقش مهمی در تصمیمگیری برای سقط جنین دارند و باید آگاهیبخشی به مردان افزایش یابد. وی افزود که ماماها در هر شرایطی میتوانند به بهبود فرآیند زایمان کمک کنند.
صدیقه عبدالهپور، متخصص بهداشت باروری، نیز بر نقش کلیدی ماماها در سلامت زنان از کودکی تا پیری تاکید کرد و گفت که ماماها به عنوان جعبه ابزار سلامت شناخته میشوند. وی حفظ کرامت مادر و جنین را یکی از مهمترین وظایف ماماها دانست.
در پایان، مریم مریدی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، به عوامل موثر در سقط جنین اشاره کرد و گفت که دسترسی آسان به داروهای سقط جنین، صنعتی شدن و تغییر سبک زندگی از دلایل اصلی این پدیده هستند. وی بر لزوم همکاری بینبخشی برای کاهش سقط جنین تاکید کرد.