هادی اخلاقی، مدیرعامل بانک تجارت، در گفت‌وگو با رسانه‌ها، چالش‌های پنج‌ماهه نخست دولت چهاردهم را ناشی از مشکلات گذشته دانست و اظهار کرد: یکی از اصلی‌ترین مسائلی که نظام بانکی در سال جاری با آن مواجه بوده، کنترل حجم ترازنامه‌ها است.

وی با اشاره به اینکه متقاضیان تسهیلات برای رفع نیازهای خود به تأمین مالی نیاز دارند، اما بانک‌ها با محدودیت در اعطای تسهیلات روبرو هستند، تأکید کرد: بانک تجارت در این زمینه خود را موظف به استفاده از روش‌های نوین تأمین مالی دانسته است. این مشکل اساسی که یکی از موانع اصلی کسب‌وکار محسوب می‌شد، با مدل‌های تأمین مالی زنجیره‌ای جایگزین شده است. به‌طوری‌که از ابتدای سال جاری تاکنون، حدود ۳۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات از طریق این روش به مشتریان پرداخت شده است.

اخلاقی ادامه داد: اهمیت این موضوع زمانی مشخص می‌شود که بدانیم حدود ۳۰ درصد از تأمین مالی بانک تجارت از ابتدای سال جاری تاکنون از طریق تأمین مالی زنجیره‌ای انجام شده است که این بانک را در جایگاه نخست نظام بانکی کشور قرار داده است. این روش نه تنها فرصتی برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان فراهم کرده تا نیازهای خود را برطرف کنند، بلکه از افزایش نقدینگی و تورم در جامعه نیز جلوگیری می‌کند و به این ترتیب به اقشار مختلف جامعه آسیب نمی‌رساند.

وی یکی از دستاوردهای مهم بانک تجارت در دولت چهاردهم را ارائه خدمات مبتنی بر کارمزد عنوان کرد و گفت: در سال جاری، درآمدهای ناشی از کارمزدها رشد چشمگیری نسبت به سال‌های گذشته داشته است. به‌طوری‌که سهم کارمزدها از کل درآمدهای بانک از ۲۴ درصد در سال ۱۳۹۹ به ۴۵ درصد در سال ۱۴۰۲ رسیده است و پیش‌بینی می‌شود این رقم در سال جدید به حدود ۶۰ درصد برسد. این افزایش نشان‌دهنده آن است که بانک می‌تواند از محل درآمدهای خود، هزینه‌های پرسنلی و عمومی را پوشش دهد.

مدیرعامل بانک تجارت همچنین به افزایش نسبت کارمزدهای دریافتی به کل درآمدهای بانک اشاره کرد و افزود: این شاخص از ۵.۵ درصد در سال ۱۳۹۹ به ۱۵ درصد در سال جاری رسیده است. هرچه سهم درآمدهای کارمزدی از کل درآمدها بیشتر شود، نشان‌دهنده سلامت بیشتر بانک است و مردم نیز برای دریافت خدمات بیشتر به بانک مراجعه می‌کنند.

وی با بیان اینکه نسبت کارمزدهای دریافتی به کل هزینه‌های بانک نیز به‌عنوان شاخصی از بهره‌وری، در سال جاری افزایش قابل توجهی داشته است، گفت: این نسبت از ۶.۳ درصد در سال ۱۳۹۹ به ۱۵.۲ درصد در آذرماه سال جاری رسیده است.

اخلاقی به تأکیدات دولت چهاردهم بر انجام تکالیف قانونی اشاره کرد و افزود: بانک تجارت در بخش‌هایی مانند تسهیلات فرزندآوری، ازدواج و نهضت ملی مسکن، به خوبی عمل کرده و اکنون هیچ فردی در صف دریافت این تسهیلات باقی نمانده است. وی اعلام کرد که از ابتدای سال جاری تاکنون، حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات ازدواج و ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات فرزندآوری پرداخت شده است.

وی همچنین به تأمین مالی مستقیم در سایر بخش‌ها اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال تاکنون، حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده که ۳۷ هزار میلیارد تومان آن از طریق تأمین مالی زنجیره‌ای تأمین شده است.

اخلاقی در پایان ابراز امیدواری کرد که با راهبری و سیاست‌گذاری‌های معاونت بانک و بیمه وزارت اقتصاد و دولت چهاردهم، بانک تجارت بتواند در حوزه سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اقتصادی، تحرک و شور جدیدی ایجاد کند.

توسط spideh.ir