هواشناسی اعلام کرده است که از امروز دمای هوا کاهش می‌یابد و فردا نیز بارش باران پیش‌بینی می‌شود. در روزهای سرد، غذاهایی مانند آش و فرنی بسیار دلچسب هستند، اما هلیم (که به شکل صحیح آن هلیم نوشته می‌شود) طعم و حالتی متفاوت دارد. بنابراین، قبل از اینکه دیر شود، برای صبحانه روز جمعه که بارانی است، می‌توانید به فکر تهیه هلیم باشید.

این غذا که بیشتر در فصل‌های سرد سال محبوبیت دارد، برخلاف تصور عموم، دستور پخت ساده‌ای دارد. مواد اولیه آن نیز بسیار محدود و شامل گوشت، گندم و پیاز است.

دستور پخت هلیم را می‌توان با یک جستجوی ساده در اینترنت پیدا کرد، اما موضوعی که در اینجا به آن پرداخته می‌شود، سوالی است که هنگام خوردن هلیم مطرح می‌شود: «هلیم را با شکر بخوریم یا نمک؟»

برخی معتقدند که بیشتر ساکنان پایتخت، هلیم را با شکر میل می‌کنند، در حالی که مردم سایر شهرها ترجیح می‌دهند آن را با نمک بخورند. البته مشهدی‌ها سبک خاص خود را دارند و معمولاً روی هلیم خود قیمه می‌ریزند. به جز مشهد، در سایر مناطق مردم هلیم را با نمک یا شکر مصرف می‌کنند.

در مراسم افطاری که هلیم جزو غذاهای اصلی است، معمولاً بحث و شوخی‌هایی بین کسانی که هلیم را با شکر می‌خورند و آنهایی که نمک را ترجیح می‌دهند، در می‌گیرد.

برخی سایت‌ها نظرسنجی‌هایی در این زمینه انجام داده‌اند که نشان می‌دهد تعداد افرادی که هلیم را با شکر دوست دارند، بیشتر است. به ویژه تهرانی‌ها که اغلب هلیم را با شکر میل می‌کنند. در گذشته، تهرانی‌ها آداب خاصی برای خوردن هلیم داشتند. آنها هلیم را با نان سنگک می‌خوردند و آن را با کمی روغن و دارچین تزئین می‌کردند. زمانی که هلیم در ظرف‌های مخصوص سرو (که در گذشته کاسه‌های روحی بودند) ریخته می‌شد، به مرور سفت می‌شد. یکی از آداب قدیمی خوردن هلیم این بود که یک تکه نان سنگک را برمی‌داشتند و از وسط روغن و دارچین، شکافی روی هلیم ایجاد می‌کردند. این رسم امروزه کمتر دیده می‌شود. حالا شما هلیم را با شکر ترجیح می‌دهید یا نمک؟

توسط spideh.ir