«آرمان امروز» در گفت‌وگو با دکتر بیژن عبدالکریمی بررسی می‌کند؛

 

آرمان امروز- عرفان بیوک‌نژاد: چیزی تا تعیین وزرا و مشخص شدن رهبران وزارتخانه‌ها باقی نمانده و تا کنون مسعود پزشکیان، رئیس جمهور هفت انتصاب از معاون اول خود تا رئیس سازمان برنامه و بودجه انجام داده است اما ارائه لیست وزرا به مجلس احتمالا تا شنبه تعین تکلیف می‌شود.
محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رییس‌جمهور، در پاسخ به این سوال که چه زمانی فهرست نهایی وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم به مجلس تقدیم می‌شود، گفت: استعلام‌های دستگاه‌های نظارتی باید به دست ما برسد و تقریباً درگیر این استعلامات هستیم؛ برای هر وزرارتخانه ۳ نامزد داریم.
وی افزود: تمام اخباری که در فضای مجازی و رسانه‌ای می‌آید دروغ است و برخی حتی گفتند حکم هم صادر شده که اصلا اینطور نیست.
معاون راهبردی رییس‌جمهور در پاسخ به این سوال که آیا اسامی تا چهارشنبه نهایی می‌شود؟ گفت: نمی‌دانم و بعید می‌دانم؛ احتمالا به شنبه‌ی آینده می‌رسد.
ظریف عنوان کرد: تصمیم‌گیری در اختیار رییس‌جمهور است و احتمالا از تمام مدت زمان استفاده کنند و هرچه زودتر آماده شود. رئیس جمهور تمایل دارند هرچه زودتر فهرست را به مجلس بدهند.
گفتنی است که برخی از رسانه‌های اصولگرا از به تعویق افتادن ارائه لیست وزرا به مجلس انتقاداتی داشته اند اما به هر روی، ارائه لیستی توانمند و متخصص و کاربلد بهتر از آن است که لیست وزرا با عجله و بدون بررسی‌های کافی از سمت رئیس جمهور انجام گیرد و با این حال نباید فراموش کرد که ترور اسماعیل هنیه، چالش‌های جدیدی را برای مسعود پزشکیان به وحود آورد. گمانه زنی‌‌ها حاکی از این است که در هفته دولت، دولت جدید مسعود پزشکیان با وزرای تایید شده از سوی مجلس روی کار می‌آید و اکثر وزرا در آن زمان مشخص شدند.
دولت وفاق ملی حالا باید با در نظر گرفتن مشکلات و چالش‌های سیاسی و اقتصادی، برای مسائل مهمی از جمله فیلترینگ، تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی برنامه‌های مهمی در زمان شروع کارشان، ارائه دهد.
بیژن عبدالکریمی که در گفت‌وگوهای مختلفی درباره ایران و ایرانی راهکارهای متفاوتی برای حل چالش‌ها و مشکلات بیان کرده است، این بار با او درباره مسیر آغازین دولت مسعود پزشکیان به گپ و گفت پرداختیم.بیژن عبدالکریمی، فیلسوف و پژوهشگر مسائل سیاسی و فلسفی به «آرمان امروز»، گفت: به دلیل ساختار سیاسی ما و فقدان وجود حزب به معنای واقعی، فرد مستقلی مثل آقای پزشکیان و نبود برنامه از پیش تعیین شده و بدلیل اینکه افراد از پیش تعیین شده وجود نداشتند، تعیین کابینه برای او دشوار شد.
وی ادامه داد: ترور شهید هنیه، کل فضای سیاسی ما را تحت شعاع قرار داد .لذا امروز مهم ترین مسئله حفظ وحدت ملی در مقابل اسرائیل و آمریکاست و هرگونه حرکت جناحی که به وحدت ملی ما ضربه بزند در این شرایط تاریخی خیانت به این کشور است و مهمترین امری که از آقای پزشکیان انتظار می‌رود وحدت ملی است.
این فیلسوف با اشاره به راه دشوار مسعود پزشکیان، اظهار کرد: جامعه انتظاراتی از آقای پزشکیان دارد که رئیس جمهور حتی به صورت نمادین هم که شده حرکت‌هایی انجام دهد که اتنظارات آن بخش خاکستری جامعه هم احساس کنند که درواقع قرار است در کشور تحولاتی صورت بگیرد. تغییر، خواست ملی است و همه جریان ها باید به نحوی به این خواست تن دهند. در حال حاضر در شرایط سختی قرار داریم و در مرحله رویارویی با اسرائیل و آمریکا هستیم و در این حال هم نیز باید رضایت مردم را جلب کنیم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا نظرات متخصصان و کارشناسان به اندازه کافی در برنامه ریزی‌های مسعود پزشکیان تاثیر‌گذار بوده است، گفت: تا الان فرصتی پیش نیامده که اهل فکر و متخصصین نظرات کافی خود را به پزشکیان ارئه دهند زیرا که ترور اسماعیل هنیه فضای اجتماعی و سیاسی کشورمان را به شدت تحت الشعاع قرار داده است و مسیر آغازین را برای دولت چهاردهم دشوار تر کرده است.
عبدالکریمی درباره رابطه جامعه با رئیس جمهور جدید، تشریح کرد: جامعه ایران یک دست نیست و متکثر و دو قطبی است و هر قطبی از این جامعه متکثر انتظارات خاص خودش را دارد. همه جریانات و اقشار جامعه به مطالبات خودشان توجه دارند و این مطالبات ارضا هم نشده است و شرایط ارضای مطالبات هم وجود نداشته است. در این جریانات به امر ملی خیلی کمتر توجه شده و مردم هم به علت فشارهای سیاسی طلب مطالبات خود را می‌کنند و این امر به سختی صورت می‌گیرد. لذا امر ملی در جامعه بسیار بسیار ضعیف شده است که برای جامعه ما خوب نیست و می‌تواند خطرناک باشد.
وی در نهایت با اشاره به ایجاد جریاناتی بر ضد دولت پزشکیان، خاطر نشان کرد: در شرایط کنونی کسی که امر جناحی را به امر ملی ترجیح دهد و امر ملی را قربانی امر جناحی کند خیانت به کشور است. تنوع جریانات و بحث و گفتگو و نقد اگر بخاطر منافع جناحی باشد خیانت محسوب می‌شود و بحث جدی که در جامعه ما وجود دارد نیروهای سیاسی و اجتماعی ما جناح‌گرا هستند و به منافع ملی کمتر توجه دارند. مهم‌ترین وظیفه کنونی ما تقویت جناح خودمان نیست بلکه تقویت امر ملی در میان جامعه است.

source

توسط spideh.ir