همشهری آنلاین – یکتا فراهانی: دندان‌های اسمیلودون باعث شده‌اند بسیاری از پژوهشگران و دیرینه‌شناسان به تحقیق و بررسی در مورد کارکرد واقعی آن‌ها بپردازند. اما هنوز هیچ شاهد قطعی برای کاربرد خاص این دندان‌ها در دست نیست.

اسمیلودون، یکی از اعضای مشهور خانواده گربه‌سانان که در دوره پلیستوسن در قاره‌های آمریکای شمالی و جنوبی زندگی می‌کرد، هنوز به‌عنوان یک موجود اسرارآمیز در دنیای دیرینه‌شناسی باقی‌مانده است.

رازهای نهفته در دندان‌های شمشیری اسمیلودون | معمایی برای دیرینه‌شناسان

اسرار دندان‌های شیری

این حیوان که به‌عنوان “ببر دندان شمشیری” شناخته می‌شود، ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارد، اما دندان‌های نیش آن به‌ویژه در بزرگ‌ترین گونه این جنس، یعنی اسمیلودون پاپولاتور که دندان‌های ۳۰ سانتیمتری داشت، همچنان معماهای زیادی را برای دانشمندان به همراه دارد.

یک شکارچی اسرارآمیز

اسمیلودون بین ۲.۵ میلیون تا ۱۰ هزار سال پیش در دوران پلیستوسن زندگی می‌کرد و اغلب به‌عنوان بخشی از مگافونا (حیوانات غول‌پیکر منقرض‌شده) شناخته می‌شود. این حیوان که به طور غیررسمی “ببر دندان شمشیری” نامیده می‌شود، هیچ ارتباط نزدیکی با ببرها یا هر کدام از گربه‌سانان امروزی ندارد.

رازهای نهفته در دندان‌های شمشیری اسمیلودون | معمایی برای دیرینه‌شناسان

کاربردهای مختلف دندان‌های عجیب‌وغریب

دندان‌های نامتعارف اسمیلودون مدت‌ها موردتوجه دیرینه‌شناسان بوده است. ابتدا تصور می‌شد این دندان‌ها مانند چاقوهای دندانه‌دار عمل می‌کنند و برای ضربه‌زدن به طعمه‌ها استفاده می‌شدند. این ایده که دندان‌های اسمیلودون برای چسبیدن به طعمه و ضربه‌زدن به آن طراحی شده‌اند، به‌صورت نظری موردبحث قرار گرفت، اما شواهد قطعی برای تأیید این نظریه یافت نشد.

بیشتر بخوانید :

تئوری‌هایی که رد شدند

به گزارش سایت Scitechdaily بعضی دانشمندان در سال ۱۹۳۲، مانند جان مریام و چستر استاک، پیشنهاد دادند اسمیلودون ممکن است با دندان‌های خود خون بنوشد، اما این فرضیه به‌هیچ‌وجه تایید نشد. این تئوری بیشتر به‌صورت یک حدس علمی مطرح شد و شواهدی برای اثبات آن وجود ندارد.

رازهای نهفته در دندان‌های شمشیری اسمیلودون | معمایی برای دیرینه‌شناسان

شکار با دندان‌های نیش

تحقیقات جدیدتر نشان می‌دهند اسمیلودون ممکن است از دندان‌های خود برای کشتن حیوانات بزرگ مانند اسب‌ها، شترها، بایسون‌ها و ماموت‌ها استفاده می‌کرده است. به‌جای استفاده از دندان‌ها برای بریدن طعمه، این حیوان‌ها احتمالاً طعمه‌های خود را با گازگرفتن گردن یا شکم آن‌ها می‌کشته‌اند. دندان‌های اسمیلودون شکننده بودند و قادر به نفوذ به استخوان‌ها نبودند، یعنی این دندان‌ها فقط پس از کشته‌شدن طعمه برای خوردن گوشت آنها به کار می‌رفتند.

رازهای نهفته در دندان‌های شمشیری اسمیلودون | معمایی برای دیرینه‌شناسان

اسرار ببر دندان شمشیری

دندان‌های بزرگ و دندانه‌دار اسمیلودون همچنان یکی از معماهای مهم در دنیای دیرینه‌شناسی باقی‌مانده است. اگرچه نظریه‌های مختلفی در مورد کاربرد این دندان‌ها وجود دارد، هنوز هیچ شواهد قطعی برای تایید هر کدام از این فرضیات پیدا نشده است. اما در نهایت، این موجود شگفت‌انگیز همچنان دلیلی برای جذابیت و تحقیقات بیشتر در زمینه زندگی و شکار در دوران پلیستوسن به‌حساب می‌آید.

source

توسط spideh.ir