مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان گیلان گفت : درجهت مدیریت بهینه دارایی های فیزیکی و افزایش طول عمر تاسیسات شرکت با اجرای فرآیند لجستیك معکوس، هرساله ترانسفورماتورهای مستعمل در قالب قراردادهای تعمیرات کارگاهی، تعمیر شده و درچرخه مجدد بهرهبرداری قرار می گیرند.
وی اظهار داشت: بمنظور تامین برق پایدار و تداوم و استمرار پایداری شبکه های توزیع برق ،مجموعه اقدامات گسترده ای از سوی شرکت توزیع نیروی برق استان گیلان در دست اقدام و پیگیری می باشد که از جمله این اقدامات مهم می توان به تعمیر و تعویض به موقع تجهیزات فرسوده و کنترل مضاعف و دائمی تجهیزات فنی و الکتریکی این شرکت همانند ترانسفورماتورها، در شبکه های توزیع برق کل استان اشاره کرد.
صادقی افزود: ترانسفورماتورها به دلایل مختلفی خراب و مستهلک می شوند که این امر ممکن است به دلیل اضافه بار بیش از حد بر روی ترانسفورماتور، اتصال کوتاه در نزدیکی ترانسفورماتور و شرایط خاص جوی و اقلیمی باشد، اما قالباً خرابی زودرس ترانسفورماتور به دلیل عدم مراقبت صحیح و نبود برنامه منظم بازرسی و نگهداری اتفاق خواهد افتاد.
مدیرعامل توزیع برق گیلان خاطرنشان کرد: با لحاظ به شرایط اقلیمی و آب و هوائی استان گیلان تجهیزات فنی و الکتریکی این شرکت اعم از ترانس، تابلو و پست های توزیع به مراتب بیش از سایر نقاط کشور در معرض ،تخریب و خوردگی قرار میگیرند که در این راستا این شرکت در تلاش است با اجرای طرح های بهینه سازی هزینه های تعمیرات ترانسفورماتورهای توزیع و با استفاده از برنامه تعمیرات پیشگیرانه (pm) و همچنین تدوین برنامه های بازدید دوره ای در بازه زمانی معین ،بروز و تحمیل خسارتهای ناشی از موارد فوق را به حداقل ممکن برساند.
صادقی اذعان داشت: خرابی کامل ترانسفورماتورها به دلایل متعدد به راحتی می تواند خسارات جبران ناپذیری را به شرکت های توزیع تحمیل و موجب ناپایداری شبکه و عدم رضایتمندی مشترکین شود.
صادقی در پایان گفت: جهت پیشگیری از این موضوع شرکت توزیع نیروی برق استان گیلان با تعمیر و به روزآوری بیش از 88 دستگاه ترانس در کل شبکه های توزیع استان و همچنین صرف هزینه ای معادل 30 میلیارد ریال جهت نگهداری، تعمیرکارگاهی و اضطراری این تعداد ترانس از ابتدای سال تاکنون موفق به جلوگیری از بروز خسارتی بیش از 150 میلیارد ریال به صنعت برق استان و بیت المال شده است.
source