همشهری آنلاین، فرخنده رفائی: علی نصیری با اشاره به تست تمام ۲۰۰ کارکرد در نظر گرفته شده برای تمرین سراسری زلزله کلانشهر تهران، اجرای این مانور را «خوب» ارزیابی کرد و در توضیح ابعاد آن به همشهری گفت: تمرینی با این گستردگی و ابعاد نیازمند هماهنگی‌های زیادی بود؛ حضور ۱۱۰ دستگاه، نیروهایی که از استان‌های دیگر برای این مانور به تهران آمدند، حضور مهمانان وی‌آی‌پی و مقامات ارشد، عملیات‌ ویژه‌ای که برگزار شد مثل انفجار مثلاً مواد شیمیایی و… کار دشواری بود که در این تمرین به خوبی انجام شد.

کارکردهای متنوع تمرین زلزله

او درباره کارکردهای این تمرین اضافه کرد: در این تمرین شبیه سازی امداد هوایی، انتقال خون صحرایی شبیه سازی آوار و آواربرداری و عملیات جستجو و نجات با کمک سگ‌های زنده یاب پلیس انجام شد و حتی پلیس، سگ‌های مخدریاب خود را در این تمرین شرکت داد. همچنین در هر پهنه از پهنه‌های پنجگانه نانوایی صحرایی، آشپزخانه صحرایی، مراکز بهداشت، غرفه مادر کودک و چادر خدمات‌رسانی به معلولین و … برپا شد و در واقع زیرساخت های لازم برای فرماندهی و هماهنگی بین دستگاهی برای عملیات و زیست شبانه‌روزی و رفاه ۱۰ هزار نفر در این سایت مهیا شده بود.
نصیری، فضای تمرین روز پنجشنبه را فضای همدلی، دغدغه مندی و احساس مسئولیت نسبت به حفظ جان ۱۰ میلیون شهروند تهرانی توصیف کرد و افزود: تهران- این پهنه نه‌چندان وسیع از سرزمین ما- جمعیت بسیار زیادی را در خودش جا داده و ما باید این واقعیت به رسمیت بشناسیم که در برابر زلزله در این شهر آماده باشیم و این آمادگی تنها از مسیر چنین تمرین‌هایی ایجاد می‌شود.

پهنه بندی بر اساس کارکرد مناطق

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به شبیه‌سازی عملیات مبتنی بر پهنه‌بندی شهر تهران در این تمرین، گفت: در این پهنه‌بندی تقسیم مسئولیت بر اساس نقاط قوت و ضعف و مشابهت‌های جغرافیایی و مخاطراتی مناطق ۲۲گانه شهر تهران، مورد توجه قرار گرفته است. به این معنا که مثلا پهنه شمال یعنی مناطق ۱ و ۲ و ۳، بافت کوهستانی دارند و گسل شمال تهران در این پهنه قرار دارد، ۶ منطقه پهنه غرب شامل مناطق ۵، ۲۱، ۲۲، ۹ و ۱۰ و ۱۸ مناطقی هستند که در حوزه آبریز سیل قراردارند، پهنه مرکز مشتمل بر بافت اداری سیاسی دانشگاهی و بیمارستانی تهران است که در این تمرین استقرار بیمارستان صحرایی در این پهنه انجام شده یا در پهنه جنوب که ما عملیات جستجو و نجات داریم، بر اساس مشکلات بافت فرسوده این مناطق است که در زلزله‌های بزرگ امکان آسیب به آنها وجود دارد.

بدترین سناریو زلزله تهران

نصیری با بیان این‌که برای تمرین سراسری امسال، ورس کیس یا بدترین سناریوی ممکن تهران یعنی زلزله ۶.۷ ریشتری گسل ری در نظر گرفته شده بود، درباره چرایی انتخاب این سناریو گفت: بدترین سناریوی زلزله تهران، زلزله ۶.۷ ریشتری گسل ری هست که با توجه به وجود بافت فرسوده در جنوب شهر، خطر آن از زلزله ۷.۲ شمال هم بیشتر و جدی‌تر است.
او درباره افزایش آمادگی تهران در برابر زلزله با برگزاری مانور امسال گفت: این تمرین‌ها ما را به نقطه ایده آل نمی‌رساند اما میزان آمادگی ما نسبت به آمادگی‌ای که سال گذشته داشتیم بسیار بهتر شده است. سال گذشته هم نسبت به سال قبل از آن بهتر شدیم و این رشد و هماهنگی بین دستگاه به‌طور محسوسی قابل مشاهده است.

نصیری با بیان این‌که ما در زلزله بزرگ تهران محکوم به فنا و نابودی نیستیم، اضافه کرد: این دوره مدیریت شهری، دوره تحول در موضوعات مدیریت بحران و مدیریت ریسک مبتنی بر مخاطرات محتمل پایتخت از جمله زلزله بود و ما بسیار امیدواریم که با ارتقای آمادگی‌ها، شاهد کاهش بسیار شدید تعداد تلفات و خسارات زلزله احتمالی باشیم.

source

توسط spideh.ir